"JA SAM GENERALA ČUVAO NOĆU": Bogdan Šarović iz Lazareva - Napravićemo veliku feštu ako presuda bude oslobađajuća

B. Grujić

08. 06. 2021. u 13:46

BOGDAN Šarović, komšija pokojnog Branka Mladića, u čijoj kući se krio general Ratko, njegov brat od strica poručuje da će napraviti veliku feštu u Mladićevu čast ako presuda bude oslobađajuća.

ЈА САМ ГЕНЕРАЛА ЧУВАО НОЋУ: Богдан Шаровић из Лазарева - Направићемо велику фешту ако пресуда буде ослобађајућа

Foto: B.G.

- Moja bašta tačno udara u Branovu, bilo je tu 2011. godine desetak ovaca, koje su koristili za hranu, puno se rakije pilo, ja sam generala lično čuvao noću, znao sam da je u selu, da se tu skriva - kaže Bogdan, ističući da mu je žao pokojnog Branka, koji je preminuo 2015. godine.

Bio je, kaže, dobar čovek, nije imao svoju porodicu, suprugu ni decu, ali je Ratka svog brata od strica, smatrao najrođenijim i zalagao se štiteći ga i skrivajući ga.

Foto: B.G.

Danas je kuća renovirana, nasledio je sin Brankovog rođenog brata Dragana, koji je takođe preminuo i on je renovira, a jedino je kapija ostala ista iz 2011. godine

Foto: B.G.

 

Milivoj Šarenac, žitelj ovog mesta kaže da je sve osim oslobađajuće presude sramno.

- Sve osim oslobađajuće presude je sramno, mada drugo osim doživotne generalu ni ne očekujem - kaže on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)