PREMIJERKA O MARINIKI TEPIĆ: "Pitam se ima li kraja njenim lažima" - reagovao i Dačić

S.S.R.

27. 05. 2021. u 18:00

PITAM se ima li kraja lažima Marinike Tepić svaki dan. Verovatno ne postoji - rekla je premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije, tokom postavljanja pitanja poslanika Vladi.

ПРЕМИЈЕРКА О МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Питам се има ли краја њеним лажима - реаговао и Дачић

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ona je tako reagovala na tvit potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić:

- Dok čekamo privođenje Palme zbog podvođenja devojčica i žena, zašto novinari ne pitaju tužilaštvo šta radi, Dačića o blindama za dovođenje devojaka ili Vučića o druženjima u Bokeljki, umesto što prenose pomahnitalog Palmu? Tako se "zatrpava" ovo zlo.

- Na njene izjave ne reaguju institucije, nije je pozvao na odgovornost. Ja kao deo izvršne vlasti ne mogu da utičem na te institucije. Ona je svojim izjavama uticala na zdravlje građana Srbije. U danima kada se borimo da bude što više vakcinisanih ona unosi nemir. Govorila je da vakcine nisu ispitane i proverene, a onda požurila da se vakciniše. Govorila je da zatvaramo naše građane u domove tokom najjačeg udara korone, da bi naseljavali migrante i vozili ih autobusima, dok su naši građani zatvoreni. Govorila je da smo od privatne firme kupovali vakcine, pa onda pitala što nismo kupovali od privatnih firmi. Niko nije reagovao. Tražila je da jedan novinar bude izbačen iz Pančeva jer se njoj ne sviđa - istakla je Brnabić.

Ministarka pravde Maja Popović je rekla da se već dva puta bavi pravnom kvalifikacijom dela Marinike Tepić.

- Slagala je o onome što je razgovarala sa tužilaštvom i navela da se će slučaj "Palma" preuzeti tužilaštvo za organizovani kriminal. Ovde imamo širenje lažnih vesti, to je pravna kralifikacija njenih dela. Može da je izrekne samo sud, a ja mogu da dam svoje mišljenje kao pravnik - rekla je Popović.

Tepićeva već neko vreme optužuju lidera Jedinstvene Srbije o navodnom podvođenju maloletnica.

REAGOVAO I DAČIĆ

Predsednik Skupštine Ivica Dačić podsetio je da je Tepićeva govorila da je "Srbija novcem od trgovine oružje kupovala povlačenje priznanja lažne države Kosovo".

- Ovde nije bitno ko je prozvan lično. U pitanju je ruženje institucija države. Niti blinkeri za to služe, niti Bokeljka, već za ozbiljne stvari. I zato se na ovakav način ruže institucije - rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024