SKLOPLJEN VELIKI POSAO SA NEMCIMA: Vučić poručio - To su najbitnije stvari za Srbiju, ovo je život

Novosti online

26. 05. 2021. u 15:25 >> 16:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije Bizerba, koja je svetski lider u proizvodnji vaga - jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

СКЛОПЉЕН ВЕЛИКИ ПОСАО СА НЕМЦИМА: Вучић поручио - То су најбитније ствари за Србију, ово је живот

Foto: Printscreen/TV Pink

Sastanak je zakazan u 15.00 časova, a posle sastanka potpisan je Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije BIZERBA, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

– Danas je važan dan. Ovo je porodična kompanija, ovako će da izgleda ta fabrika u Valjevu za godinu i nešto dana, reč je o velikoj investiciji. Biće značajno veće plate od prosečnih u Valjevu, možda i najbolje. Ovo su drastične promene za Valjevo, ovo su temeljne, velike promene – rekao je Vučić.

– Veoma sam srećan, ovo su velike promene, plašio sam se i brinuo za Valjevo i Osečinu, mnogo toga se menja na ovaj način, nastavićemo da dajemo za Valjevo, treba da dobije novi vodovod. Sve se odjednom rešava. Neverovatne promene, to više neće ličiti na isti grad. Imao sam samo jednu molbu za naše nemačke prijatelje, pošto prave vage za precizno merenje, ako ima neka vaga za mene da svima pokazuje tačno, samo da laže za mene. Nažalost, rekli su mi da svaka vaga pokazuje tačno – rekao je predsednik u šali.

– Mnogo sam srećan što sam upoznao ove divne ljude, vidim kakve radne navike imaju i koliko žele da rade. Čestitam svima u Valjevu, to je ono što će decu da nam ostavi u Valjevu. Kada sam postao predsednik vlade bilo je 17.000 ljudi koji rade u nemačkim kompanijama, danas je 70.000, to govori o našim odnosima. To su stvari koje su najbitnije za Srbiju, ovo je život. Dobrodošli u Srbiju i živela Srbija.

Obraćanje Šiba

Tomas Šib, nemački ambasador u Srbiji rekao mu je da mu je čast što je prisustvovao potpisivanju ugovora.

– Komponente koje će biti proizvedene u Valjevu, jako me raduje što nemačke investicije u velikom obimu se događaju u centralnoj Srbiji. Predsednik je pomenuo 70.000 radnih mesta, brojka je bila 48.000 kad sam ja došao da budem ambasador. Investicije kao što je ova doprinose snažnom privatnom sektoru u Srbiji.

Generalni direktor kompanije BIZERBA Andreas Kraut zahvalio se predsedniku Vučiću i podvukao da će ova kompanija u Srbiji ostati nekoliko decenija, pa i duže.

– Želim da se zahvalim svima, počevši od predsednika Vučića, meni je čast da u petoj generaciji vodim ovu firmu. Od 1866. godine postojimo, ovde smo došli jer želimo da ostanemo dugo vremena. Narednih decenija i još duže želimo da ostanemo u Srbiji, u Valjevu, da zajednički sa Srbijom planiramo i gradimo istu budućnost. Želimo da pridobijemo ljude, da investiramo u obrazovanje, da budemo uspešni ovde, želimo da investiramo u porodicu. Ovakve investicije nemamo svake godine, važno nam je da ova saradnja funkcioniše, imamo poverenje u Srbiju i u Valjevo, obećavamo da ćemo učiniti sve za sebe da budemo uspešni – rekao je Kraut.

Nemačka kompanija BIZERBA je svetski lider u proizvodnji vaga, zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja.

Bizerba će proširiti svoje proizvodne kapacitete u Valjevu, a kako navode u kompaniji, ulaganje u visini od oko 30 miliona evra u novi proizvodni pogon u Valjevu pomoći će Bizerbi da osnaži svoju poziciju na globalnom tržištu.

Na površini od oko 10.000 metara kvadratnih, na novoj lokaciji, napraviće se pogon za oko 300 zaposlenih.

Dodaju da je za kompaniju, kao globalnog igrača, ulaganje u regione koji su u fazi rasta, ključno kako bi bila što bliža kupcima.

Bizerba je osnovana u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg, 1866. godine, a zapošljava širom sveta 4.300 radnika i posluje u 120 zemalja.

Komapnija proizvodi, između ostalog, i mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logostiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, te i industrijski softver.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)