Ja sam snimak ''plave torbe'' prvo poslao Milu Đukanoviću da bi znao šta ga čeka. Nudim mu da se povuče sa vlasti i da napusti Crnu Goru. Bilo bi najpametnije za njega da se kao Jelljcin mirno povuče, sedne u avion i da ode. To ga molim u ime starog prijateljstva.

Ovo je u emisiji ''Klub A specijal'', saopštio odbegli bankar, direktor Atlas grupe dr Duško Knežević, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što se u javnosti sve više spekuliše, da je odustao i zatajio sa objavljivanjem snimaka i dokaza koji ukazuju na visoku korupciju u državni organima.


- Svu dokumentaciju i snimke koje imam moram pametno da rasporedim...Ja sam rekao, da je sve ovo rat, a ne samo jedna bitka. Ta bitka se preklopila sa Zakonom o veroispovesti. Kada su počele litije i molebani ja sam shvatio da moram da podržim Crkvu. Sigurno je da imam svoj plan i program kako za predstojeće izbore. Drugo, na tim snimcima imam dosta ljudi koji su mi prijatelji, pa moram da vodim računa o njima. Tu su afere sa Brajovićem i afera sa torbom Mila Đukanovića. Imam i neke nove dokaze, tajne račune Mila Đukanovića. Takođe, imam dokaze koji su vezani za referendum, dokaz koji su od državnog i vitalnog interesa. Moram dobro da procenim, a posebno sa ljudima u Velikoj Britaniji koji mi daju podršku i koji su moji savjetnici. Režim Mila Đukanovića neću ostaviti na miru, neka svi oni koju sumnjaju u mene neka budu sigurni da ću ići do kraja, kazao je Knežević, koji je istakao da je u ovom momentu nemoguć njegov povratak u Crnu Goru, i da je njegov plan je da se vrati do kraja godine kada se završe parlamentarni izbori.


-Oni se plaše samog čina suđenja i iznošenja činjenica, tako da bi za njih bilo jako loše da ja dođem u Crnu Goru u izbornoj godini. Ne postoje te garancije koji oni meni mogu da daju da dođem, jer ja toj kriminalnoj družini i bandi ništa ne verujem, kazao je Knežević, ističući da je dobijao neke neformalne ponude da zaustavi sav proces razotkrivanja korupcije u Crnoj gori, ali da ne može sada da otkrivam imena.
-To su uglavnom strani investitori u Crnoj Gori, koji su zabrinuti za dešavanja u našoj državi i koji se plaše za svoj kapital. Reč je o nekoliko investitora sa Srednjeg istoka, kineski investitori. Oni su pokušali da mi ponude njihove dobre usluge, međutim ja sam sve to odbio, tvrdi Knežević.