Milo Đukanović nazvao LUDACIMA narod u litijama po Crnoj Gori

NovostiOnline/M. S. – V. K.

28. 01. 2020. u 00:21

Ne dozvolite da se vaša verska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora. Ne dozvolite da budete deo tog ludačkog pokreta, rekao je Milo Đukanović u Tivtu

Мило Ђукановић назвао ЛУДАЦИМА народ у литијама по Црној Гори

Foto: Nenad Mandić

Veoma jasno i sa veoma jasnom porukom – ni DPS ni ja nemamo ambiciju da uređujemo odnose unutar crkve, ali imamo vrlo jasnu nameru da obezbedimo bespogovornu implementaciju onoga što su ustavna uređenja – a to je odvojenost cvrkve i države i zagarantovana sloboda veroispoviesti za svakog ko želi da upražnjava svoja verska prava i slobod, izjavio je Milo Đukanović u Tivtu. - . Niko nikome od vas neće određivati gde ćete da pođete, u koju crkvu, niko vam iz partije ne može osporavatio vaše versko pravo. Kazali smo ponoviću – svako od vas treba da ide u skladu sa svojim navikama u svoju crkvu, da se pomoli bogu, zapali sveću, da krsti koga želi… To je nešto što je sastavni deo civilizacijskog i demokratskog poimanja slobode svakog čoveka od strane DPS. Ali isto tako – ne dozvolite da se vaša verska sloboda zloupotrebljava na način na koji se ovih dana zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora. Ne dozvolite da budete deo tog ludačkog pokreta.

Ovo je kazao predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović u Tivtu, ističuči da ne može biti velike Srbije, niti velike Albanije.

- Može biti samo velike tragedije. I umesto da su se te lekcije dobrano naučile u 90. tim godinama, umesto da se od toga odustalo i duboko zakopalo, kao što vidimo, nepunih 30 godina nakon toga, se vraćaju stare ideje na sto i sastavni dio tih idea jeste velikosrpski nacionalizam koji koristeći se SPC pokušava da Crnoj Gori i dalje predstavlja, da utiče na njen život kao na život druge srpske države. To je nešto sa čim se ne slažemo I prema čemu pokazujemo, rekao bih veoma nepokolebljiv i čvrst otpor i to je nešto što nikada nećemo dozvoliti da prođe u Crnoj Gori, kazao je Đukanović.

- Mi imamo vrlo jasnu nameru, a to je da obezbedimo bespogovornu implementaciju onoga što su ustavna određenja u Ustavu Crne Gore, a to je odvojenost crkve i države i zagarantovana sloboda veroispoviesti, kazao je Đukanović, koji je govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti istakao da se radi o zakonskom rešenju koje je temeljno, dugo i kvalitetno pripremalo duže od četiri godine, uz javne rasprave.

On je kao manipulaciju tvrdnju da se nešto želi oteti Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je, kako je rekao, apsolutna neistina.

- Nema pomena o otimanju imovine SPC. O tome ne govorimo u tom Zakonu. Mi smo u svom programu kazali da želimo da obnovimo Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, da želimo da to radimo kao odgovorni ljudi, zato što živimo u u jednom teškom paradoksu za balkanske uslove.

– Predsednik DPS je konstatovao da je velikosrpski nacionalizam morao malo utihnuti nakon 2006, ali nikada se nije pomirio sa crnogorskom nezavisnošću i da dalje sanja svoj san, da se prekomponuje Balkan, da se napravi uvećana Srbija, Albanija, Hrtvatska, a da ostali nestanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (51)

8246

28.01.2020. 08:45

Не црна Гора већ МилоГора. Готово је, па ниси ваљда мислио да будеш доживнотно на власти? Мада, треба бити опрезан са тим жељама.

Đorđe

28.01.2020. 09:15

Isti oprobani scenario pred svake izbore,"Srbija će okupirati Crnu Goru i poništiti joj državnost da nije DPS-a koji će tu državnost odbraniti". Samo što je ovoga puta Milo Đukanović prešao crvenu liniju u raspirivanju antisrpstva. Ovakva kampanja još nije viđena, ovo je rasizam i fašizam.

miroslav

28.01.2020. 09:20

djukanovic je sizofrenik i paranoik, zbog svoje kriminalne aktivnosti ,boji se da ce mu Pravda( pravne drzave i bozija) oduzeti opljackano !!! Pokaj se,nisi dosao bogat na ovaj svet ,sacuvaj bar dusu !

bajo

28.01.2020. 09:33

Наравно,пошао у средину која се га подржати. Ово што он ради црногорском народу оволико година,заиста нема смисла. Изјајавити овако нешто завећи дио свога народа може само неко ко је далеко од здравог разума. Ја као припадник тога лудог народа узвраћам истом мјером.

Бобан

28.01.2020. 09:34

Лопов, лудак, убица а сада и пљачкаш Србских светиња. Добро је рекао академик Матија Бећковић: "Трагедија Србског народа је што се латинче, турче и црногорче".

Miki-Zg

28.01.2020. 09:34

Ako netko slijedi ludački pokret ,onda je to Milo ,sljedbenik prevratnika ,kriminalnih zločinaca ,Klintona ,Solane ,V.Klarka ,Soroša ,M.Ahtisarija !

Патка

28.01.2020. 11:15

@Miki-Zg - Под руку са њим и промени портал.

dobrovoljac

28.01.2020. 09:45

pune mu nosnice ljubavi sad propagira slobodu veroispovesti itd kad ga popusti kokain onda ce biti otimaj tudje da nagrnes novca za jos belog .

Deda Panta

28.01.2020. 09:51

Ako je to istina zašto je onda poenta zakona da crkvena postane državna imovina? Da država uzme hramove i "daje u zakup" hramove kako se njoj prohte? Onda kažite da je imovina Pravoslavne crkve njena a Dedeiću zidajte nove pa neka tamo idu vaši Milogorci a u SPC Crnogorci. Zašto i sve katedrale i džamije ne postanu državne? Onda dozvolite i vehabizam, protestantsku crkvu, ili od neke džamije malo preradite i date je kao crkvu Dedejiću, smeš li to da uradiš?

Lule 1981

28.01.2020. 10:03

Milo i u mislima laze, a kamoli kad prica. Rekao si prije par godina da neces dirati crkvu, pa slagao.Ja ti nista nevjerujem, nevjerujem cak ni da si Crnogorac.

Horus

28.01.2020. 10:09

Hahahaha. Treba odvojiti državu i crkvu a onda kaže da je u njihovom programu obnavljanje CPC. Ljudi, znamo šta mu sledi ako padne s vlasti, zato i spominje krv jer bez krvi neće dati vlast.

Milan Galic .

28.01.2020. 10:25

Izgleda da je Djordje u pravu A sto ne naredi da naši alavi pevači ostanu kuci ili neka idu po Evropi ne kod ovih zlotvora.Mozda je ovo sve namešteno radi biranja.Vidite i sami da se uvek takve stvari dešavaju. Onaj naziva narod ludim a ovaj navodno se sekira.Dosasni su.

TIG

28.01.2020. 10:25

taj tip je maksimslno isprovocirao narod koji masovno izlazi na ulice. ko argumentaciju koristi recnik krvavnog neprijatelja izrazi ko velika Srbija dokazuje to. Narod zeli u sustini imati ista prava ko svaki narod u Evropi. onda odma pretiti s gradjanskog rata je bezobrazluk. zbog mirnog protesta niko se nece vratiti u 90ih koja idiotija. do ovoga trenutka su Srbi bili u defanzivi i morali drugima prepustiti reziju. Ni NATO nemoze tu nista. Crna Gora ce se osloboditi i vratiti Srbima

Djenka

28.01.2020. 10:32

"Al' tirjanstvu stati nogom za vrat,dovesti ga k poznanju pravato je ljudska dužnos' najsvetija!" Gospodin je svoje odsluzio,narod će ga poslati gde treba,ili će dotični pobegne ,tamo negde!

deda

28.01.2020. 10:39

Isti slucaj kada lopov trci i vice drzte lopova. Tako i on naziva narod ludacima a nevidi sebe .

Conte

28.01.2020. 10:40

Puna mu usta demokratije a drzavu uveo u vojni savez kada su ankete pokazivale da je 75% naroda protiv. Rodila majka demagoga.

MIĆA PRIČA I OPOMINJE

28.01.2020. 10:40

Опасно му се уздрмале полуге власти! И време му је да сиђе с трона! Само без крвопролића молим!

gile

28.01.2020. 10:41

u kakvom si ti pokretu ludace jedan. Ti si u pokretu sumanutih ludaka, satanista i idiota najgore vrste

Petar

28.01.2020. 11:11

ja bi Mili dao mandat još jedno 30g. Toliko bi mu bilo dovoljno da nas vrati i kameno doba.

samo zdrav razum

28.01.2020. 11:19

Cega se Milo bojis ?Svoga naroda,pa nije pobogu brate do toga doslo,nece niko da rusi tvoju Crnu Golu,nego samo hoce da zastiti svoju crkvenu imovinu koja pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi.Svako ko je krsten zna se gde pripada bez obzira na tamo neku drzavnost koju obiljezava neka knjiga zvani ustav i krpa zvana zastava.A tvoja zastava je podloga crvena al si ipak zadrzao orlove i krunu Nemanjica,sto ipak govori da nisi repa bez korjena.

Draga

28.01.2020. 11:28

Dotakao je davno dno, sad je otišao još dublje. Taj ne veruje ni u šta, osim u novčanu dobit. Nema mu povratka, sad mora pokušava da spasi stečenu imovinu u CG, a on može pobeći, ima sigurno dovoljno i po inostranstvu.

Vlajko

28.01.2020. 11:29

Čovek koji je na vlasti 30 godina se naziva diktatorom. I sada diktator naziva ludacima narod koji protestvuje? Pa ko je tu za ispitivanje u nadležnoj ustanovi?

Ridji

28.01.2020. 11:40

Crna Gora je i bila samostalna drzava ali bratska sa Srbijom, niti je Srbija pokorila, niti branila da izadje iz savezne drzave Jugoslavije, naprotiv. Mislim da bi neko morao da mu objasni da Srbi postuju i vole svoju bracu iz drugih Srbskih drzava i ne zele da ih okupiraju...

Сетих се

28.01.2020. 12:01

"Лијепо ли ова сабља чита, дивно ли нас данас разговори! Амана ти, ђе научи тако? Јесу ли те у Млетке шиљали? Када своје тако осијецаш, а да што би с туђијем чинио?"

Srboljub

28.01.2020. 12:03

Milo je jedan polu inteligentni kanadahija koji hice svoj lopovluk da pokrije medjubratskim ratom. Njemu će istorija suditi kao odpadniku Srpskog naroda koji je u svojoj mržnji prema sopstvenom narodu prevazišao i Pavelića i Hitlera i Musolinija zajedno. Bog će ga kazniti za sva nedela prema svom narodu i svojoj Crkvi. Takav izrod se nije i nadam se više neće radjati u našem narodu.

Miki

28.01.2020. 12:08

Od velikog Srbina postade najveci anti Srbin?Sta proklete pare ucinise i zapadni monstrumi!

Dimitrije

28.01.2020. 16:07

@Miki - "Bez budala tupoga pogleda, bi l' umovi mogli blistat svjetli?" U ovoj Njegoševoj se prepoznaje onaj koji svoj narod "ludacima" naziva.

Горан

28.01.2020. 12:48

Службени гласник у Црној Гори је јавно доступан, ја сам га преузео и прочитао тај нови закон. Погледајте само чланове 62 и 63. Па ту се на најгрубљи начин, противно важећем закону и уставу ЦГ, ОДУЗИМАЈУ верски објекти и земљиште Српској Православној Цркви у ЦГ. Прочитајте сви, молим вас. Очигледно је да овим законом Мило Ђукановић напада Српску Православну Цркву које је симбој заједништва свих Срба на просторима бивше Југославије.

Štrumf

28.01.2020. 12:52

Svaka ti Čast Milo Koliko Poštujes svoje Gradjane . I još ih Nazivaš LUDAKE. A to Što ti uvodiš Ludački Zakon Otimaš Imovinu I Šta Hoćeš Da te Tapšemo Po Ramenu I kažemo Milo Lopove . Po milioniti put nisi Upravu Milo

dobri irac

28.01.2020. 15:14

E Milo,izjednači se ti sa Drljevićem a to znači i sa Musolinijem i Hitlerom.

Nina

28.01.2020. 15:52

Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо. Кор 1.18

Vidovdan-Srpkinja

28.01.2020. 15:59

E, vala nema veće budale od onog koji izdade svoju vjeru, narod svoj i sebe samog...

Vidovdan-Srpkinja

28.01.2020. 16:12

Za Mila jedini je spas da beži kod svojih : Albanija, Hrvatska, Nemačka, Amerika... Ima kud i to što pre...

srbincisti

28.01.2020. 22:49

dali covek ili avetinja ovaj nije sav svoj zaludio ga njegov miras kukala ti majka doveka i svi sto se dotakli tvoga imena i prezimena nesoju jedan ako si nekulturan i bezobrazan zar se ne plasis boga i kazne od postenog crnogorskog naroda cini dobro i dobru se nadaj a ti stali ces ti avetinjo belosvetska ih dami te u ruke jedno pet minuta izvinuo bi se brzo kunem ti se svim na svetu

Jeremija

29.01.2020. 10:27

Koga je Žuta greda dovela na vlast, tog će sa vlasti i oterati.Ako je narod koji se u litijama moli Bogu za spas duše onih koji Bogu okreću leđa izazvao takav strah kod M. Đ. onda on ima ozbiljnijih problema.Biče na kraju kako Bog zapoveda.

Zoran

29.01.2020. 10:58

To sve govori o presednik take slj drzave koi je crnu goru unistio to sve on za sebe govori.

Spasa

29.01.2020. 20:15

Koliko. vidim, crkva je u Crnoj Gori odavno odvojena od vlasti. Tako da ova izjava ne stoji. Niti vidim da Srbija ima nameru da okupira Crnu Goru. Vidim samo pokušaj otimanja imovine SPC., po oprobanom receptu. Prvo formiraj novu crkvu CPC, a onda od SPC oduzmi hramove i daj novoj tvorevini. Tako su komunisti već uradili u Makedoniji prošlog veka.