PODGORICA - Specijalno državno tužilaštvo, u petak u jutarnjim satima predalo je podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv odbeglog biznismena Duška Kneževića, bivšeg sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića, kao i protiv još troje službenika Atlas banke zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.


Poslednja u nizu optužnica podignuta je kako na osnovu priznanja svedoka saradnika, tako i na osnovu dokaza koji su prikupljeni među kojima je i notes pronađen u obektima Duška Kneževića.


U njemu između ostalog piše i kome je davao novac. On je ranije demantovao da notes postoji i da je sveska "podmetačina" tužilatva.


Pročitajte još: Potvrđena optužnica protiv Kneževića i Đurđića


Za Kneževićem je raspisana nacionalna poternica jer je nedostupan SDT-u. Samo nekoliko dana pre izdavanja naloga za hapšenje, on je napustio teritoriju Srbije i trenutno se nalazi u Londonu. O zahtevu da bude izručen Crnoj Gori sud u Londonu će odlučivati početkom maja. On je do sada više puta javno negirao krivicu ističući da se vodi hajka protiv njega i da mu je sve montirano