Zaev: Izvršna vlast je u sigurnim rukama sa prelaznom vladom

Tanjug

04. 01. 2020. u 10:56

Заев: Извршна власт је у сигурним рукама са прелазном владом

Zoran Zaev Foto EPA-EFEOLIVIER-HOSLET

On je takođe pozvao opoziciju da bude odgovorna i da ne zloupotrebljava ovaj prelazni period

Bivši premijer Severne Makedonije i lider vlađućeg Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Zoran Zaev rekao je da je izvršna vlast u sigurnim rukama sa izborom prelazne vlade predvođene Oliverom Spasovskim, pogotovo, kako je naveo, kada je reč o obavezi da se organizuju fer, demokratski i efikasni izbori koji će obezbediti brz i legalni institucionalni postupak za izbor nove vlade, prenosi Plusinfo.

“Ova prelazna vlada je u sigurnim rukama i kada je u pitanje kontinuitet napretka zemlje koji beleži snažan uspon”, rekao je Zaev i dodao da sada sve političke strukture u vlasti imaju obavezu da obezbedi dalje jačanje institucija, a ne opstrukcije unutar njih.

On je takođe pozvao opoziciju da bude odgovorna i da ne zloupotrebljava ovaj prelazni period.

Pročitajte još - Zaev podneo ostavku, Severna Makedonija danas dobija tehničku vladu

“Ulazimo u izbornu godinu u kojoj će Socijaldemokratski savez s novom pobedom na izborima nastaviti da radio ono što je najbolje za svakog našeg građanina kako bismo potvrdili da velike uspehe nisu bile slučajne, već zdrave smernice na ispravnom putu”, objašnjava Zaev.

Kako navodi, Severna Makedonija i makedonski građani, kao i cela nacija dostojni su za evroatlantsku porodicu saveznika i prijatelja. "Građani su nosioci napretka i demokratskih vrednosti i upravo oni sa odlukom 12. aprila učvrstiće naše unutrašnje i spoljne integracije", napisao je Zaev na Fejsbuku nakon što je Severna Makedonija dobila tzv. Pržinsku (prelaznu) vladu, čiji je zadatak da pripremi slobodne i poštene izbore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije