Zoran Zaev podnosi ostavku?

Novosti Online

18. 10. 2019. u 16:34

Зоран Заев подноси оставку?
Na samitu EU države-članice nisu postigle sporazum o započinjanju pregovora o pristupanju sa Severnom Makedonijom i Albanijom

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo je ostavku, javlja italijanska agencija ANSA pozivajući se na evropske diplomatske izvore.

Kako mediji prenose, Zaev je kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade. S druge strane, zvanične potvrde iz Skoplja nema.

Prema nezvaničnim informacijama, akutelni premijer Severne Makedonije traži raspisivanje vanrednih izbora zato što nije ispunio predizborno obećanje da će otvoriti pregovore sa Evropskom unijom.

Pročitajte još - DRAMATIČNO U BRISELU: Prekinuti razgovori o Albaniji i Severnoj Makedoniji

Podsetimo, na samitu EU države-članice nisu postigle sporazum o započinjanju pregovora o pristupanju sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Zaev je na svom Tviteru izrazio žaljenje što EU članice nisu postigle dogovor o početku pregovora o pristupanju sa Severnom Makedonijom.

- Ugledni lideri Evropske unije, ne isključujte svetslost zvezde ka kojoj stremimo. Ne stojite na našoj raskrsnici. Budite naši heroji. Radili smo naporno i spremni smo da povećamo svoj rad i suočimo se sa svim izazovima koje ovaj proces donosi - napisao je na Tviteru premijer Severne Makedonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije