SINDIKAT POLICIJE TVRDI: Migranti prenose zarazu

Tanjug

13. 06. 2019. u 20:40

Nacionalni sindikat policije u Hrvatskoj tvrdi da među migrantima ima i onh koji suzaraženi bolestima crveni vetar ili ericipel

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ ТВРДИ: Мигранти преносе заразу

Foto: Tanjug

Nacionalni sindikat policije u Hrvatskoj tvrdi da među migrantima ima i onh koji suzaraženi bolestima crveni vetar ili ericipel.


Pedsednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić saopštio je da im se do sada obratio veći broj policijskih službenika koji rade na zaštiti državne granice ili u smeštajnim centrima za migrante, koji su zbog kontakta sa zaraženim migrantima oboleli.


"Veći broj policijskih službenika je oboleo. Nesporno da je uzrok bakterija prenesena od osoba koje ilegalno prelaze državnu granicu, a u svom putu do Hrvatske putuju u nehumanim uslovima izloženi raznim uticajima neljudskih uslova života", napisao je Kajkić, preneli su sarajevski i zagrebački mediji.Kajkić tvrdi da MUP Hrvatske zataškavae podatke o obolevanju pograničnih policijskih službenika zbog kontakta s migrantima, kao i da se obolelim službenicima ne pruža adekvatna finansijska podrška tokom bolovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije