“Slede novi napadi”: Islamska država upozorava da je korona virus Božja kazna

Tanjug

29. 05. 2020. u 00:52

“Следе нови напади”: Исламска држава упозорава да је корона вирус Божја казна
Islamska država navela je u audio poruci emitovanoj danas da je pandemija korona virusa "Božja kazna" za njene neprijatelje i zapretila novim napadim
Islamska država navela je u audio poruci emitovanoj danas da je pandemija korona virusa "Božja kazna" za njene neprijatelje i zapretila novim napadima.

Osoba koja je govorila predstavila se kao portparol te terorističke organizacije Abu Hamza al-Kuraiši, ali njegov identitet nije potvrđen, prenosi Rojters.

- Bog je svojom voljom poslao kaznu tiranima ovog vremena i njihovim sledbenicima. Zadovoljni smo zbog kazne koju vam je bog poslao - rekao je navodni portparol nasnimku objavljnom na sajtu Islamske države.

To je treća audio poruka Islamske države od kako je za novog lidera imenovan Abu Ibrahim al Hašemi al-Kuraiši, nakon što su američke specijalne jedinice u Siriji ubile Abu Bakra al-Bagdadija krajem prošle godine.

Borci te organizacije su pozvani da "svuda pripreme sve raspoložive snage i da budu što žešći prema božijim neprijateljima".

- Ne dozvolite da prođe nijedan dan a da im život ne učinite užasnim - rečeno je na snimku.
Govornik nije izneo šta bi mogle da budu mete, ali je spomenuo zemlje gde je ta grupa aktivna,kao što suŠirija i Irak, ali i zapadna Afrika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije