Da li to menja sve što znamo o koroni: Drugi slučaj prenošenja virusa sa kune na čoveka

Tanjug

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 16:33

Да ли то мења све што знамо о корони: Други случај преношења вируса са куне на човека

Foto Depositphotos

U Holandiji je otkriven drugi slučaj prenošenja korona virusa sa kune na čoveka, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede te zemlje
U Holandiji je otkriven drugi slučaj prenošenja korona virusa sa kune na čoveka, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede te zemlje.


Ministarka Karola Skauten je u pismu parlamentu ponovila da Nacionalni institut za zdravlje veruje da je rizik prenošenja bolesti sa životinje na ljude izvan farmi na kojima se drže "zanemarljiv, prenosi Rojters.


Ona je 20. maja obavestila parlament da je radnik jedne farme u Holandiji na kojoj se uzgajaju kune radi izvoza krzna zaražen korona virusom preko životinja o kojima se stara.


Pojava zaraze korona virusom među kunama na farmama u Holandiji zabeležena je još u aprilu, kada su zaposleni primetili da neke životinje imaju poteškoća s disanjem, što je pokrenulo dodatnu istragu.


Pod pritiskom aktivista za prava životinja, Holandija je zabranila otvaranje novih farmi kuna 2013. godine, dok bi postojeće trebalo bi da budu zatvorene do 2024.