PANIKA zbog korona virusa širi se Evropom.


Tako je policijski komesarijat u pariskom 13. arondismanu bio stavljen u karantin, zbog sumnje da je jedan od trojice kineskih turista, koji su došli da podnesu tužbu, možda zaražen virusom. Ovaj arondisman je poznat po tome što u njemu živi veliki broj građana kineskog porekla.


Dok je podnosio prijavu posle krađe u jednom pariskom hotelu, kineskom turisti je pozlilo, posle čega je policijska stanica odmah zaključana. Niko nije mogao ni da uđe, ni da izađe.


Francuske vlasti ističu da je to učinjeno iz predostrožnosti. Odmah je pozvana i hitna pomoć, a lekar je ustanovio da u tom trenutku sumnjiva osoba nije pokazivala simptome virusa kovid 19, posle čega su vrata otključana.


PROČITAJTE JOŠ: KORONA VIRUS hara Italijom: Preminula i SEDMA žrtva, država uvela HITNE mere


Policijske prefekture dobile su dopis kako da reaguju u sličnim slučajevima, i ovo je prvi put da je ta mera primenjena. Karantin je trajao više od jednog sata.


Za sada, u Francuskoj - gde je zabeležen prvi slučaj virusa korona u Evropi, kao i prvi smrtni slučaj na Starom kontinentu - jedna osoba je preminula, dok je deset pacijenata izlečeno.