U Italiji je danas još jedna osoba umrla od posledica koronavirusa, čime je ukupan broj povećan na sedam.

Najnovija žrtva je 80-godišnji muškarac iz mesta Kastiljone d'Ada, koji je preminuo u bolnici u Milanu.

On je u četvrtka prebačen u bolnicu Lodi nakon što je doživeo srčani udar, istog dana kada je u bolnicu primljen i 38-godišnji muškarac, prvi pacijent kod koga je utvrđeno da je zaražen koronavirusom, prenosi Ansa.

Šef državne službe civilne zaštite Anđelo Boreli je ranije danas izjavio da je u Italiji 219 osoba zaraženo koronavirusom.


Šesta žrtva od korona virusa je žena koja je bolovala od raka.

Ona je prebačena u nedelju u bolnicu u Brešu, drugi po veličini grad u Lombardiji, gde je utvrđeno da je zaražena novim korona virusom. To je, kako napominje Ansa, peta žrtva korona virusa u Lombardiji, dok je šesta umrla u Venetu.

Pročitajte još - PETA žrtva korona virusa u Italiji: Zaraženo 219 osoba

Na osnovu zvaničnih izveštaja o trenutnoj zdravstvenoj situaciji u Italiji, nakon porasta broja zaraženih lica od respiratorne bolesti korona virusa, italijanska vlada je donela uredbu koja je stupila na snagu 24. februara, a koja obuhvata čitav niz hitnih i obaveznih preventivnih mera, kako bi se izolovalo područje koje se smatra žarištem virusa. Za sada, izolovana zona obuhvata područje severne Italije (Veneto i Lombardija), s tim što je od subote, autonomna regija Friuli Venecija Đulija, uvela vanredno stanje.

Šef državne službe civilne zaštite Anđelo Boreli je ranije izjavio da je u Italiji 219 osoba zaraženo tim virusom.