Ukrajnski neonacisti koji su rušili Janukoviča i palili ljude u Odesi sada učestvuju na protestima u Hong Kongu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

utorak, 10. 12. 2019. u 17:03

Украјнски неонацисти који су рушили Јануковича и палили људе у Одеси сада учествују на протестима у Хонг Конгу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Twitter

Na fotografijama se vidi da imaju novinarske akreditacije, a nije jasno kako su se tamo pojavili
Članovi neonacističkih ukrajinskih grupa Azovski bataljon i Desni sektor, koje su se istakle na majdanskoj pobuni 2014. godine u Kijevu, nedavno su otputovali u Hong Kong kako bi učestvovali u anti-pekinškim protestima. Na fotografijama se vidi da oni imaju novinarske akreditacije, ali nema dokaza da se zaista bave novinarskim poslom.Kako prenose strani mediji, nije jasno kako su se oni tamo pojavili, ali je indikativno da su ukrajinski državni udar i protesti u Hong Kongu u velikoj meri potomognuti od strane Nacionalne zadužbine za demokratiju koja ima bliske veze sa CIA.


„Hong Kong nas je dočekao kao rodbinu“, napisao je Serhij Filimonov na Fejsbuku. On je bio na čelu kijevskog ogranka Azovskog civilnog korpusa, grupe za podršku Azov bataljona, koji je učestvovao u nemirima na Majdanu, a kasnije u borbama u Donbasu.


Na fotografijama i video snimcima koji su isplivali u javnosti, pored Filimonova vide se i Ihor Maliar, veteran Azovskog bataljona, i Serhij Sternenko, koji je predvodio ogranak „Desnog sektora“ u Odesi, kada je zapaljen Dom sindikata 2. maja 2014. godine. Tom prilikom spaljeno je 42 osobe dok je više stotina povređeno. Sternenko je takođe bio jedan od osnivača „Narodne lustracije“, grupe koja je u mesecima posle majdanskih protesta, tukla i ponižavala bivše zvaničnike ukrajinske vlade.

PROČITAJTE JOŠ: ČEGA SE PLAŠI UKRAJINA: Objavljeni iskazi „gruzijskih snajperista“


Na fotografijama se vidi da su ukrajinski neonacisti bili ispred uništenog hongkonškog Politehničkog univerziteta, gde su dve sedmice trajali sukobi između policije i demonstranata. Tom prilikom zaplenjeno je više hiljada komada oružja, uključujući molotovljeve koktele i eksploziv.Foto: Twitter

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Saša

10.12.2019. 20:42

Hvala bogu za tvitere, fejsbuke, itd i budale koje sami sebe preko njih prijavljuju, da bi znali Kinezi koga da hapse.

Prellee

10.12.2019. 21:44

Kad ovi dođu na vlast, to se ZOVE FAŠIZAM. Takvog saradnika treba CIA, koji će svoj narod maltretirati, siromašiti a oni bogato BITI nagrađeni.