Rusija odbila da izda vize nastavncima u Angloameričkoj školi

Tanjug

17. 07. 2019. u 16:45

Русија одбила да изда визе наставнцима у Англоамеричкој школи

Anglo-američka škola

Američki ambasador u Moskvi Džon Hantsmen izjavio je da je Rusija odbila da izda vize nastavnicima u školi koja obrazuje decu diplomata
Američki ambasador u Moskvi Džon Hantsmen izjavio je da je Rusija odbila da izda vize nastavnicima u školi koja obrazuje decu diplomata.


Hantsmen je rekao da Rusija nije izdala vize za 30 novih nastavnika koji treba da stignu sledećeg meseca i dodao da deca ne bi trebalo da se koriste kao pioni u diplomatskim sporovima, preneo je AP.


On je dodao da bi škola mogla da smanji broj novih i starih učenika uoliko ne bude mogla da zaposli nove nastavnike.


PROČITAJTE JOŠ: Rusija će odgovoriti na sankcije SAD "recipročnim merama"


Anglo-američka škola ima oko 1.100 dece iz preko 60 država, uključujući i decu bogatih Rusa.


Osnovana je 1949. godine, a nadgledaju je ambasade SAD, Britanije i Kanade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Stojan Cupic

17.07.2019. 17:08

Kada ce Ameri da izdaju vize za ruske nastavnike recimo u ruskoj skoli u Vasingtonu? Svasta od Amera. Pa nisu Rusi naivni. Sve sto dolazi od Amera, to je ludo, kretenski i samo debil moze da ih voli.

1936 Dusko

18.07.2019. 07:41

ocigledno je da je to spijunsko leglo jer nadgledanje vrse usa australija i kanada. samo me cudi kako nisu prisutni kenguri jer su i oni iz iste kuhinje. grade dugorocnu spijunsku mrezu preko dece bogati rusa u vremenskoj funkciji od 20 godina.sistem kukavicije jaje.to isto rade i u Srbiji sa diplomatskom skolom i kursevima engleskog jezika i slicnim skolama.