Džonson: Spustio sam slušalicu Trampu, mislio sam da je šala

Tanjug

09. 06. 2019. u 17:41

 Џонсон: Спустио сам слушалицу Трампу, мислио сам да је шала

Donald Tramp i Boris Džonson / Foto Tanjug-AP

Bivši britanski ministar spoljnih poslova i kandidat za premijera te zemlje Boris Džonson izjavio je da je američki predsednik Donald Tramp prilikom nedavne posete pokušao da ga pozove telefonom
Bivši britanski ministar spoljnih poslova i kandidat za premijera te zemlje Boris Džonson izjavio je da je američki predsednik Donald Tramp prilikom nedavne posete pokušao da ga pozove telefonom, ali da je on pomislio da je reč o šali i prekinuo je vezu.

On je za sandej tajms rekao da je primio poziv od nekoga ko je tvrdio da zove iz centrale Dauning strita, prenosi briselski Politiko.

"Ta osoba imala je blago irski naglasak i rekla je da zove iz centrale broj 10, i da želi da me spoji sa američkim predsednikom koji želi da razgovara sa mnom. I rekla mi je da će da me poveže sa sobom za situacije u Beloj kući. Ja sam razmišljajući brzo kao i obično rekao ''svim vašim slušaocima na radiju Kilkeni, niste me ni na trenutak prevarili'' ", rekao je Džonson.

Nakon toga, kaže Džonson prekinuo je vezu i pozvao centralu broj 10, gde mu je rečeno, da je to bio predsednik.

Džonson i Tramp su na kraju razgovarali i bivši britanski šef diplomatije rekao je da mu Tramp nije samo poželeo dobro, već je bio veoma zainteresovan da "intenzivira ekonomsku saradnju i da sklopi sporazum o slobodnoj trgovini".

Kako se navodi, Tramp je zatražio i sastanak sa Džonsonom, ali je ovaj morao da ga odbije uz obrazloženje da mora da se priprema za kampanju za lidera Konzervativne stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije