PILOT LETEO BEZ SVESTI 40 MINUTA: Pre toga nije jeo i nije spavao

Novosti online

subota, 11. 05. 2019. u 14:49

ПИЛОТ ЛЕТЕО БЕЗ СВЕСТИ 40 МИНУТА: Пре тога није јео и није спавао

Foto: Ilustracija

Pilot u Australiji uključio je autopilot i ubrzo se onesvestio tokom leta, u tom stanju je leteo 40 minuta
Pilot u Australiji uključio je autopilot i ubrzo se onesvestio tokom leta, u tom stanju je leteo 40 minuta. Da se nešto događa primetila je kontrola letenja, kada je primetila da poziva sa njegove stanice nema.

Istraga koju je sproveo australijski Biro za bezbednost u saobraćaju (ATSB), ustanovila je da pilot nije mnogo spavao noć pre leta i da je samo jeo čokoladice, popio energetsko piće i malo vode. Pilot je leteo od aerodroma Port Augusta u Južnoj Australiji do Parafilda izvan Adelaidea kada se incident dogodio.

Dok je leteo na 5.500 metara, dobio je glavobolju i uključio autopilot.

- Ubrzo nakon toga, pilot je postao bez svesti - piše u izveštaju. Tada je bio bez svesti 40 minuta.

Kontrola letenja je više puta pokušavala da kontaktira pilota, ali neuspešno, kaže ATSB. Drugi obližnji avion je tada ugledao avion, koji je leteo iznad vode jugo-zapadno od Adelaide, i prijavio da je se nešto dešava.

Avion u kom je bio onesvešćeni pilot, koji je došao sebi, vratio se u Parafild pod pratnjom drugog aviona.

- Pilot je rekao da je noć pre leta patio od nesanice i da se oporavlja od blage prehlade. Na dan leta, pilot nije doručkovao pre odlaska iz Parafilda u Port Augusta - navodi se u saopštenju.

Tokom leta od Parafilda do Porta Auguste, pilot je samo konzumirao energetsko piće, malo vode i čokoladu tokom zaustavljanja u Port Augusti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)