Lenovo predstavio prvi računar sa savitljivim ekranom (VIDEO)

Tanjug

utorak, 14. 05. 2019. u 17:28

Леново представио први рачунар са савитљивим екраном (ВИДЕО)

Print screen Youtube

Kompanija Lenovo je na forumu Acelarate 2019 predstavila prvi računar sa sklopivim displejom
SAN FRANCISKO - Kompanija Lenovo je na forumu Acelarate 2019 predstavila prvi računar sa sklopivim displejom, preneo je portal Venturebeat.

Sklopivi računari, tj. laptopovi naravno odavno postoje, ali ovde je reč o savitljivom ekranu sličnim modelima telefona Samsung Galaksi Fold i Huavej mejt iks.

Iz Lenova poručuju da ovde nije u pitanju zamena za pametni telefon, već kažu da će inovacija zameniti laptop. "Mi vidimo ovaj proizvod kao zamenu za laptop, i verujemo da će ovaj proizvod otvoriti nove mogućnosti", rekao je marketinški direktor Lenova Tom Batler.

Navodi se da proizvod za sada nema ime niti mu je određena cena. Kineska multinacionalna kompanija protekle tri godine radi na razvijanju prototipa računara naziva Think Pad, koji izgleda poput sklopivog telefona, ali na mnogo većoj površini.

Ovaj uređaj Lenovo planira zvanicno da predstavi 2020. godine kao deo njegovog Think Pad X1 premium brenda. Cilj je vrhunski proizvod koji će biti računar svoje vrste, a ne dodatak ili sekundarni kompjuter kao što je tablet. Predstavljeni modelće imati mogućnost da se sklopi na veličinu obične knjige.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije