Nova opcija Twittera će vam olakšati da prepoznate trolove i botove

Novosti online

15. 02. 2019. u 23:07

Нова опција Twitterа ће вам олакшати да препознате тролове и ботове

Ilustracija / Depositphotos

U Twitteru testiraju novu opciju, za sada samo na uređajima sa iOS operativnim sistemom, koja korisniku omogućava da na brzinu pregleda korisničke profile bez "napuštanja" tajmlajna
AKO želite da se rešite dosadnih ljudi sa Twittera, ali i da steknete nove pratioce, u toj kompaniji su odlučili da vam olakšaju posao.

U Twitteru su počeli da testiraju novu opciju, za sada samo na uređajima sa iOS operativnim sistemom, koja korisniku omogućava da na brzinu pregleda korisničke profile bez "napuštanja" tajmlajna.

Kada otkucate neko korisničko ime pojaviće vam se kartica sa osnovnim informacijama vlasnika profila, kao i dve opcije pomoću kojih možete ili da pratite ili da "utišate" tog korisnika.

Zatim možete da se vratite na svoj tajmlajn ili da pogledate korisnički profil te osobe.

U Twitteru smatraju da će to korisnicima olakšati procenu ko se krije iza nekog naloga, pa će tako korisnici lakše moći da odluče kako da postupe.

PROČITAJTE JOŠ - Šta je obeležilo 2018. na društvenim mrežama

Izvršni direktor Twittera Džek Dorsi nedavno je priznao da kompanije iz Silicijumske doline, uključujući i onu na čijem je čelu, nisu učinile dovoljno da zaštite žrtve zlostavljanja na internetu.

Sasvim je moguće je da bi nova opcija mogla da predstvlja pokušaj promene na bolje.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije