Za pet dana broj zaraženih povećan za 100: Apel građanima Bijeljine da se pridržavaju mera

V. Mitrić

utorak, 07. 07. 2020. u 15:15

За пет дана број заражених повећан за 100: Апел грађанима Бијељине да се придржавају мера

Foto: V. Mitrić

Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini upozorio je sugrađane da se epidemiološka situacija u gradu komplikuje

Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini upozorio je sugrađaneda se epidemiološka situacija u gradu komplikuje i da je od početka pandemije u Bijeljini registrovano 123 lica pozitivna na virus korona.


- Zbog naglog porasta broja zaraženih na Gradskom štabu je usvojena naredba da se u ugostiteljskim objektima zabrani izvođenje muzike uživo. Pored ove mere, potvrđene su mere koje je produžio Republički štab za vanredne situacije i koje će biti na snazi do 20. jula.

-To znači da je u svim javnim objektima obavezno poštovanje fizičke razdaljine, korišćenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, a rad ugostiteljskih objekata ostaće i dalje ograničen do 23 časa, što će kontrolisati pripadnici Komunalne policije. Za održavanje sportskih takmičenja, bez prisutva publike, biće neophodna saglasnost Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta – istakao je Mićo Mićić, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Mićić je apelovao na sugrađane, posebno na mlade ljude, da budu odgovorni zbog svojih bližnjih, koji su starije dobi ili slabijeg zdravlja.

- Mlade osobe ili nemaju simptome zaraze ili se brzo oporave od virusa, ali neodgovornim ponašanjem mogu životno ugroziti svoje roditelje, baku, deduili one koji već imaju hronične bolesti. Do pre pet dana u Bijeljini je registrovano 23 slučaja zaraze kovidom-19, a sada je taj broj uvećan za 100 ljudi, što je prilično dramatičan podatak i govori o nepoštovanju propisanih mera – naglasio je Mićić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije