Gorivo u RS najjeftinije u regionu

N. R.

11. 06. 2018. u 21:07

Гориво у РС најјефтиније у региону

foto S.Mišljenović

Blokade ulica i puteva zbog cene goriva "prelile" su se i u Republiku Srpsku, a predsednik RS Milorad Dodik rekao je da ti protesti nemaju osnova

BLOKADE ulica i puteva zbog cene goriva "prelile" su se i u Republiku Srpsku, a predsednik RS Milorad Dodik rekao je da ti protesti nemaju osnova jer je gorivo u tom entitetu najjeftinije u regionu. Dodik je kazao da je i u Federaciji BiH gorivo skuplje za 10 odsto, u Hrvatskoj za 43, Srbiji 30 procenata, Crnoj Gori 40 odsto.


Pročitajte još - I sa akcizama gorivo u RS jeftinije nego u regionu


Protesti su u Srpskoj prvi put organizovani u nedelju učešće više hiljada vozača. Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je da je cena goriva u BiH "realno opterećena dodatnim dažbinama" i da on smatra da može biti smanjena. Prema njegovim rečima, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i entitetska ministarstva treba da koordiniraju aktivnosti i utiču na sve distributere u BiH da cene ujednače, stave pod kontrolu i smanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Najjeftinje goriovo u Srpskoj

12.06.2018. 23:26

Dodik je u pravu, jer je gorivo najjeftinije u Srpskoj i očigledno njega ruše susedi kojima ne odgovara da Srpska ima manje akcize !

wz20s

13.06.2018. 23:32

@Najjeftinje goriovo u Srpskoj - Sta naprica covjece? Ti zelis da mi nemamo nista? Pa cime da kupimo to "najjeftinije" gorivo? Najmanjom platom od 415KM u regionu?