PUTIN: Pozdravi za bratsku Srbiju, rešenje za Kosovo na osnovu Rezolucije 1244

Branko Vlahović

05. 02. 2020. u 13:49

"Novosti" u Kremlju na ceremoniji predaje akreditiva ambasadora Lazanskog. Srpski ambasador preneo pozdrave predsednika Vučića. Tokom govora lider Rusije posvetio najviše vremena odnosiam sa našom zemljom, Kinom, Francuskom i Nemačkom

ПУТИН: Поздрави за братску Србију, решење за Косово на основу Резолуције 1244

Foto B. V.

MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA

RADO ću doći u Srbiju i prenesite pozdrave rukovodstvu i svim građanima bratske Srbije.

Ove srdačne poruke, kako nezvanično saznajemo, preneo je danas lider Rusije Vladimir Putin našem ambasadoru u Moskvi Miroslavu Lazanskom koji mu je u Kremlju predao akreditive, zajedno sa još 22 diplomatska predstavnika drugih država.

- Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, a Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rešenje između Beograda i Prištine. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rešenje kosovskog problema na osnovu rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN - kazao je psoel svečane ceremonije Putim, koji je značaknu pažnju posvetio upravo odnosima u našem regionu.

On je podsetio da Rusiju i Srbiju veže strateško partnerstvo koje se oslanja na tradiciju, prijateljstvo, kulturu i duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda.

Prvi čovek Rusije podsetio je da su u decembru prošle godine u Sočiju bili pregovori sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Naveo je da je tada postignuto više značajnih dogovora koji se tiču ekonomije,trgovine, energetike, kulture kao i koordinacije aktivnosti o regionalnoj problematici.

Posle predaje akreditiva ambasadori su imali priliku da nazdrave čašom šampanjca i kratko porazgovaraju sa Putinom. Lazanski je preneo pozdrave predsednika Vučića ruskom predsedniku. Za razliku od drugih diplomata on je sa liderom Rusije govorio na ruskom, prenevši mu želju rukovodstva i građana Srbije da nam bude dragi gost povodom zavšetka radova u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Interesantno je da je tokom svog govora na svečanosti Putin najviše vremena posvetio odnosima sa Srbijom, Kinom, Francuskom i Nemačkom kao i Kazahstanom. Iako su u ovoj grupi ambasadora bili i predstavnici SAD i Velike Britanije njima je poručio da bi želeo da odnosi budu znatno bolji. Podsetio je i da će se u maju u Moskvi obeležiti 75. godišnjica pobede nad fašizmom i da se na ceremoniji očekuje prisustvo lidera brojnih zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Prellee

06.02.2020. 10:37

Baš kako Putin kaže, rješenje je u Retoluciji 1244. Ukoliko drugačije bude, nećemo dobiti ništa, Rezolucija je donešena badava, a Kosovo dobija sve. Sjetite se samo koliko je puta Zapad prevario Srbe od 1992 godine, zar i ovo nije nova-stara varka Zapada. U čemu su se oni promjenili, NI U ČEMU.

Baja

06.02.2020. 10:37

Hvala putinu, ali nek krenu već sa rešavanjem tog pitanja tj da ne ostane prazna priča kao i dosad...

Vatro Marx

06.02.2020. 10:46

Putin daje nam jos uvijek nade da Kosmet okupatoru zauvijek ne pripadne. Bratski pozdrav Putinu.

gile

06.02.2020. 10:56

i još jednom nema ko da čuje iako se unazad nekoliko meseci govori o 1244. žalosno je što imamo nerazumne političare, neznalice, koje ne razumeju da su se stvari u svetu drastično promenile. nato je klinički mrtav i ne predstavlja nikakvu pretnju, dok se ruski medved davno probudio i pita se za sve.Nismo sami to nam Putin poručuje svaki put, ali nema ko da čuje.