Prioritet borbe za očuvanje Kosova i Metohije je pomoć ljudima u rešavanju njihovih svakodnevnih problema, poručili su danas predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za KiM tokom susreta sa organima lokalnih vlasti u pokrajini i poseta socijalno ugroženim domaćinstvima na terenu.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Miljan Ranđelović održao je danas sastanak s direktorima svih javnih preduzeća i ustanova u Kosovskoj Mitrovici i istakao tom prilikom da se za državne interese u južnoj pokrajini bori rešavanjem individualnih problema građana.

"To su ljudi koji su ponosni, koji nama ne traže nikakvu pomoć, koji muče svoju muku, nose se sa svojim problemima, a mi za to ne znamo. Mi s takvim ljudima želimo da razgovaramo, mi takve ljude želimo da pitamo šta njima treba, da im sve učinimo i pomognemo, jer veliki infrastrukturni projekti za koje dajemo novac nisu dovoljni za njih. Želimo da im pomognemo, da im rešimo te probleme, kako bi svima njima bilo bolje”, rekao je Ranđelović nakon sastanka.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je da je na sastanku zaključeno da predstavnici lokalne vlasti imaju obavezu da u direktnom kontaktu s građanima sagledaju probleme najugroženijih i da im obezbede boljitak u ovoj godini.

"Mi moramo da damo svoj maksimum, jer neophodno je da pored milijardi i milijardi opredeljenih pre svega za projekte, svako dete i svaka porodica u Kosovskoj Mitrovici živi lepše i bolje. Moramo da budemo ti koji ćemo zajedno sa državom omogućiti sugrađanima taj boljitak”, rekao je Spirić.

U okviru napora da se pomogne socijalno najugroženijim porodicama na KiM, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dejan Pavićević posetio je, zajedno sa načelnicom Pećkog okruga Vinkom Radosavljević, srpske porodice u selu Rudice, kod Kline, a u Vidanju se sastao sa lokalnim predstavnicima vlasti i ustanova Vlade Srbije sa kojima je razgovarao o problemima povratnika u Metohiji.