Visoki zvaničnik Srpske napredne stranke (SNS) i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je sinoćnje farbanje u roze (pink) boju zgrade RTS-a u Beogradu i kao organizatora tog čina učesnika protesta "Jedan od pet miliona" optužio jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

"Kada Đilas, kao što je to uradio sinoć, ofarba zgradu Radio-televizije Srbije, on samo nastavlja da radi ono što je godinama činio u RTS, dok je bio vlast u Srbiji. A svi znamo kako je farbao ovu medijsku kuću uzduž i popreko ili da prevedem na srpski jezik kako je zaradio milione evra prodajući baš RTS reklamne sekunde", naveo je Vesić na Fejsbuku.

On je istakao da se Đilas "bori za vlast kako bi ponovo prodavao reklamne sekunde javnom servisu" jer je kod njega "politika samo pretpostavka da se bavi biznisom u kome on uvek zarađuje, a država i građani gube".

"Šaljući svoje pristalice ispred RTS Dragan Đilas preti novinarima i zaposlenima i šalje im poruku šta ih čeka ako ne rade za njega. Jer Đilas tako razume medije - ili rade za njega ili su plaćenici kako ih naziva... On je jedini državni funkcioner u novijoj političkoj istoriji Srbije koji je bio vlasnik dnevne novine", naveo je Vesić.

Kako je istakao, "u Đilasovom razumevanju medija svaki novinar može da se potkupi, a ako ne može, tada se zastraši, pa im zbog toga nekada pošalje fašistu Obradovića da im u redakciji preti motornom testerom, a nekada im preti lično kao sinoć".