Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, a glavna tema njihovih razgovora biće proces pregovora Beograda i Prištine, odakle su američki zvaničnici i stigli u Beograd.

Pročitajte još: Kako je Dačić "ukrao šou" Palmeru na Bledskom forumu: U našem regionu se kaže - odakle ti je žena, odatle si i ti (VIDEO)

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvuju i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Uoči posete senatora, demokrate Krisa Marfija i republikanca Rona Džonsona, predsednik Srbije je rekao da ne misli da se mnogo menja u američkom stavu kada je Kosovo u pitanju, niti Srbija može na to da utiče.

Pročitajte još: INTRIGA OKO FORMULACIJE O „UZAJAMNOM PRIZNAVANjU“: Kako je Palmer korigovao Pompea


"Amerika je velika sila, to su taktički odnosi da se govori da pritisak mora da bude i na jednoj i na drugoj strani", dodao je Vučić.

On je podsetio da SAD podržavaju nezavisnost Kosova i istakao da je ne Srbiji da izvuče najviše što može, a izgubi najmanje što mora.

"Naša pozicija nije laka i neće biti nimalo laka", ocenio je predsednik.

Pre dolaska u Beograd, Marfi i Džonson posetili su Prištinu, gde su se, prema pisanju tamošnjih medija, založili da se odblokira dijalog Beograda i Prištine, i ocenili da je dijalog ključan za budućnost celog Zapadnog Balkana.

Takođe, iz Prištine su poručili da dogovor s Beogradom podrazumeva rešavanje "teških pitanja", i da je za to potrebno žrtvovanje i naporan rad.