DO 2004. godine, dok nije ušao u DS i nije postao politički funkcioner, kompanije Dragana Đilasa skoro da i nemaju prihoda, a onda enormno rastu, što se poklapa s periodom kada je bio na vlasti. To je najveći dokaz da je koristio državne funkcije da bi se obogatio.

Ovo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izneo u utorak na suđenju u Prvom osnovnom sudu u Beogradu po tužbi Đilasa za uvredu časti i ugleda. Povod je to što je Vesić lidera SSP i bivšeg gradonačelnika u nekoliko navrata prošle godine nazvao "lopovom koji je enormno zadužio grad za 1,2 miliona evra".

Vesić je naveo primer da dok su Đilasovi prihodi rasli, u 2013. godini, kada je bio gradonačelnik, sedam najvećih javnih preduzeća imalo je gubitak od 495 miliona dinara:

- Kao gradonačelnik Đilas je trgovao sa Studiom B, RTS i prodavao im reklamne sekunde, serije... Podneo sam dokaze i da je prodao televiziju "Telekomu", kao i da je bio suvlasnik jednih novina, što je nedopustivo za političara. Tvrdio je kako je uspeo da postavi PKB na noge, a onda se ispostavilo da je Srbija otpisala skoro 62 miliona evra dugovanja PKB-u kako bi se lažno prikazalo da je to preduzeće uspešno.

Pročitajte još - Vesić: Đilas licemer, 200 miliona dinara za Fajnal for

Đilas je kazao da je podneo prijavu, jer ga je Vesić nazvao lopovom i kriminalcem:

- Dug Beograda nije tema suđenja, niti profitabilnost javnih preduzeća. Mogu doneti dopis Ministarstva finansija iz septembra 2013. godine, gde se navodi da je dug 400 miliona, ili podatke o poslovnim dobitima preduzeća. Tema suđenja je da li se u Srbiji može uvesti, da niko ni za koga, ko nije krivično osuđen, ne može da kaže da je lopov i da je pljačkao. I da smanjimo agresiju i mržnju među nama iako drugačije mislimo.