PACOLI TUŽIO DAČIĆA: Srbi nam podmeću nogu i ruše planove

V. N.

19. 03. 2018. u 08:02

Ministar spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo Bedžet Pacoli "tužio" je, na nedavno održanom neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova "zapadnobalkanske šestorke" u Sarajevu, srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da mu stalno podmeće nogu

ПАЦОЛИ ТУЖИО ДАЧИЋА: Срби нам подмећу ногу и руше планове

Ivica Dačić i Bedžet Pacoli na jednom od skupova / Foto Tviter

MINISTAR spoljnih poslova samoproglašene države Kosovo Bedžet Pacoli "tužio" je, na nedavno održanom neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova "zapadnobalkanske šestorke" u Sarajevu, srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da mu stalno podmeće nogu!

Kako "Novosti" saznaju, on je u trenutku kada je potpredsednik naše vlade tokom radnog ručka izašao da razgovara sa novinarima iskoristio priliku i kolegama rekao:

- Ljudi sa Kosova su mladi, a ne mogu slobodno da putuju. Srbija pravi probleme svaki dan. Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši.

Pacoli je krenuo da nabraja kako "Srbija blokira Kosovo u slobodnom kretanju robe, da postoji problem i sa Bosnom i Hercegovinom, jer su ljudima sa Kosova potrebne vize".

- Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom - govorio je Pacoli koji je, prema izvorima "Novosti", jedino bio zadovoljan namerama Srbije da gradi auto-put preko Kosova i Metohije do Tirane.

Inače, "rat" Dačića i Pacolija traje već dugo, a sukob je buknuo kada su Burundi, Surinam i Gvineja Bisao povukli priznanja Kosova. Kosovski političar je "prozivao" našeg šefa diplomatije Ivicu Dačića da je mali kako bi se suprotstavio nezavisnosti Kosova, a šef srpske diplomatije mu je odgovorio da je "nervozan, jer im ne ide baš kako su planirali i kako su platili". On je i pitao "velikog" Bedžeta Pacolija zašto nisu postali članovi Uneska ili Interpola.

NOVI POKUŠAJ

POSLE tri neuspele sednice na kojima nije bilo dovoljno glasova za demarkaciju sa Crnom Gorom, kosovska skupština zasedaće ponovo sutra. Mediji u južnoj srpskoj pokrajini spekulišu da je navodno ovoga puta obezbeđeno dovoljno "ruku" i bez predstavnika Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Gen52

19.03.2018. 09:57

Kamo sreće za Republiku Srbiju i njene gradjane da ima više političara i uglednih gradjana koji mogu da "podmeću nogu" šiptarima i samoproglašenoj državi Kosovo.

prellee

19.03.2018. 10:36

Čuj Srbi mu ruše planove. Pa valjda se ti planovi nekad tiču i Srbije i njenog interesa. Nije valjda da to ne vidiš, ne priznaješ ili ne uvažavaš. I ja bih te ometao ako si takav nečovjek. Pa ti se uvijek žališ US za bilo šta! Oni ti daju krila. Samo da napomenem da je dogovor najbolji alat za DOBAR i REALAN plan, samo se tu treba dovovarati a i znati se dogovoriti. Pa izvršite svoje obaveze iz dogovora iz Brisela. Vrijeme je da odrasteš i prohodaš, ako znaš, ako možeš, ako hočeš...

Branko BG

19.03.2018. 10:46

Ali šta Srbija može protiv Amerike i EU? Zar ne bi bilo logično da se žali na to što im Ameri i EU ne pomažu već što ih Srbija koči?

maniks

19.03.2018. 11:51

Gos.Prcoli zasto lepo ne odete u Sloveniju,Hrvatsku, Nemacku,Ameriku ...budi siguran da bi vam Srbi pomogli maksimalno dau sto vecem broju odete i zivite tamo.Niko vas nebi kocio i ziveli bi svi u miru.

zaliv.net

19.03.2018. 12:12

Siptari znaju samo kako da place i kukaju, i da grizu kao pacovi nesto ili nekog ko ne moze da se brani... castan i hrabar neki narod, dostojan necega !?