Rezultati ponovljenog glasanja u Paraćinu: Ubedljiva pobeda SNS sa 28 mandata

NovostiOnline/Z.R.

četvrtak, 02. 07. 2020. u 12:04

Резултати поновљеног гласања у Параћину: Убедљива победа СНС са 28 мандата

Foto Z. R.

Paraćinska izborna komisija nakon ponovljenog glasanja na tri biračka mesta objavila je preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu koji će postati konačni ako do večeras u ponoć ne bude prigovora
Paraćinska izborna komisija nakon ponovljenog glasanja na tri biračka mesta objavila je preliminarne rezultate lokalnih izbora u tom gradu koji će postati konačni ako do večeras u ponoć ne bude prigovora.

U raspodeli odborničkih mandata u novom sazivu SO Paraćin Srpska napredna stranka je i nakon ponavljanja zadržala svojih 28 odbornika i moći će samostalno da formira vlast u tom gradu. Druga po snazi je lista dosadašnjeg predsednika opštine Saše Paunovića sa 14 mandata, treća - lista grupe građana “Svi za Paraćin-Tomisilav Šaletić sa 5 odbornika, nakon čega slede “Zdrava priča” sa 4 i Socijalistička partija Srbije sa tri odbornika.

Nakon ponovljenog glasanja profitirala je Jedinstvena Srbija koja je uspela da prođe cenzus i da sa jednim mandatom uđe u lokalnu skupštinu, koju čine 55 odbornika.


Od devet izbornih lista, tri su ostale ispod “crte”, među njima “Pokret za selo i grad” koji je godinama participirao u vladajućoj koaliciji u Paraćinu.


Na birališta u ovom pomoravskom gradu izašlo je 29.356 glasača, što je odziv od čak 61,21 odsto. Bilo je 710 nevažećih glasačkih listića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije