Sociolog Bojan Panaotović: Izlaznost će premašiti 50 odsto!

NovostiOnline/J. Simić

07. 03. 2020. u 13:23

Социолог Бојан Панаотовић: Излазност ће премашити 50 одсто!

Foto Privatna arhiva

Bojkotovanje će biti politički krah i kraj najvećeg dela partija koje zagovaraju neizlazak na birališta
NAJAVLJENI bojkot izbora u Srbiji koji zagovara deo opozicionih stranaka, za rezultat će imati marginalizaciju, politički krah i kraj najvećeg dela partija koje zagovaraju neizlazak na birališta - izjavio je danas sociolog Bojan Panaotović.

Panaotović je odluku Zelenovića u Šapcu i Paunovića u Paraćinu da izađu na izbore ocenio politički mudrom jer će, kakav god bude ishod izbora u tim opštinama, njihove stranke zadržati politički uticaj, odbornička mesta, prisustvo u medijskoj sferi... Rečju, ostaće politički živi, čak i ako završe u opoziciji.

Govoreći o poređenju građana koji čekaju u redovima da potpišu izborne liste SNS-a, sa nacistima u Nemačkoj, Panaotović ocenjuje da ovakav ekstremizam i diletantizam idu na ruku vladujućoj partiji jer će svi dobronamerni građani, bez obzira na nivo obrazovanja, bežati od ovakvih stavova i delatnika glavom bez obzira.

- Sva objektivna istraživanja pokazuju da SNS uživa izuzetnu podršku birača i najinfantilniji mogući odgovor na to jesu mržnja, bes i poređenje sopstvenih sugrađana sa pripadnicima SS odreda.- naglašava Panaotović.

Kada je reč o izlaznosti na aprilskim izborima, Panaotović procenjuje da će ona biti natpolovična i da je samoobmana zagovornika bojkota da će svi njihovi simpatizeri ostati kod kuće zarad neke mutne ideje o boljem sutra koje obećava bizarna smeša ekstremnih desničara koji šire strah od migranata i vatrenihh zagovornika NATO integracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

43-44%

10.03.2020. 19:46

Najverovatnije 43-44%! Ispod 40% je poraz Vučića ,a preko 47% je pobeda