NAČELNIK dežurne službe Policijske uprave u Novom Sadu G. M., koji je teško povređen prošlog vikenda u jednom novosadskom lokalu, i dalje se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine. On je, kako nam je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, zadobio povrede kostiju leve polovine lica, a posle kompletne dijagnostike i operacije je zadržan u bolnici.

Vrbašaninu J. J. (50), osumnjičenom da je u noći između 9. i 10. maja u ugostiteljskom objektu naneo teške povrede G. M., koji se legitimisao kao policijski službenik, posle saslušanja je određen pritvor.

U Osnovnom javnom tužilaštvu saslušani su i Z. B. (52) iz okoline Novog Sada i Ž. M. (51) iz Vrbasa, osumnjičeni za ometanje službenog lica, odnosno da su se opirali hapšenju. Iako je za obojicu tužilaštvo predložilo kućni pritvor, ta mera je izrečena Z. B., dok je za M. Ž. taj predlog odbijen i on će se u daljem postupku braniti sa slobode.

S obzirom na to da su prilikom ove intervencije pripadnika policije, povrede zadobili i neki od osumnjičenih, Sektor unutrašnje kontrole MUP će detaljno ispitati sve činjenice i okolnosti ovog slučaja, uključujući i postupanje policijskih službenika.