Prizivao rumunski scenario: Uhapšen Šapčanin zbog pretnji smrću predsedniku i državnom vrhu (FOTO)

NovostiOnline/A.D.

23. 03. 2020. u 13:44

Nezadovoljan zbog uvođenja mera protiv korone, Ranković je napisao da umesto italijanskog scenarija o kojem svi pričaju, preporučuje rumunski - da narod obori diktaturu, a vojska strelja predsednika

Призивао румунски сценарио: Ухапшен Шапчанин због претњи смрћу председнику и државном врху (ФОТО)
ŠABAC – Pripadnici šabačke policije uhapsili su Dragana Rankovića (43) iz Pocerskog Pričinovića, zato što je putem Fesbuka, tokom vikenda, pretio smrću predsedniku Aleksandru Vučiću i najvišim državnim zvaničnicima.

Nezadovoljan zbog uvođenja mera protiv korone, Ranković je napisao da umesto italijanskog scenarija o kojem svi pričaju, preporučuje rumunski - da narod obori diktaturu, a vojska strelja predsednika.

Vučića je nazvao ustaškim kopiletom, a predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić prozivao kako joj je deda, navodno, bio austrugarski vojnik koji je ratovao protiv Srba na Ceru. Pretio je i da će, ukoliko bude gladan zbog eventualne zabrane izlaska od 24 sata, prvi policajac koji ga zaustavi "dobiti metak u čelo".


Iz izvora bliskih istrazi saznali smo da je Ranković uhapšen u nedelju uveče. Nije se opirao, a kod njega je pronađen mobilni telefon sa kojeg je pristupao svom FB nalogu. Inače, predstavljao se kao navodni komandant štaba četničkog odreda "Vojvoda Budimir Cerski", kao i kao četnički major. Objavljivao je fotografije u crnim uniformama na Ceru i Ravnoj Gori.Ranković je odmah jutros priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu gde je dao svoj iskaz. Kako smo saznali, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo da Rankoviću odredi pritvor, a tereti ga za teško krivično delo ugrožavanje sigirnosti za koje je zaprećena kazna do 5 godina zatvora.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Рашо

24.03.2020. 12:42

Не пропушта се прилика да се уз будалаштине и изречене претње, због којих овај лудак треба да робија, прикачи и прича о "злим четницима". Тек да би се, за сваки случај, комплетирала слика наопаког и злог Србина!