U PUCNjAVI koja se dogodila u utorak, sat posle ponoći, u surčinskom naselju Dobanovci, iz vatrenog oružja u ruku ranjen je Uroš J. (26). Policija je brzo posle incidenta uhapsila Zorana I. O. (25), za kog se sumnja da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju i Nikolu B. (26), zbog sumnje da je pružao pomoć osumnjičenom, odnosno da je zakopao oružje iz kog je, kako se sumnja, pucano.

Kako smo saznali od izvora bliskog istrazi, dve grupe mladića, koje su odranije imale nesuglasice i čarke, sedele su u lokalnom kafiću u Dobanovcima. Iz zasada nepoznatih razloga, dvojica od njih su se najpre verbalno sukobila, ali, prema nezvaničnim informacijama, fizičkog kontakta u kafani nije bilo. Potom je jedna grupa mladića napustila ugostiteljski objekat, kako bi se izbegao dalji sukob.

- Oni su potom došli u porodičnu kuću jednog od njih u Ulici 15. oktobra kako bi nastavili druženje, ne sluteći da nešto može da pođe po zlu - priča dobro obavešten izvor. - Druga grupa mladića, verovatno revoltirana time što su ovi napustili kafanu bez obračuna, strpljivo ih je čekala da izađu. Kada je posle nekog vremena Uroš J. izašao i krenuo ka svojim kolima, koja su bila parkirana ispred kuće, napadač je odmah, sa vatrenim oružjem u rukama, pošao ka njemu.


PROČITAJTE JOŠ - Ranili muškarca, pa dok su autom bežali SLETELI U JARAK: Uhapšena dva mladića zbog pokušaja ubistva i saučesništva u Dobanovcima


Čim je momak ušao u automobil, Zoran je sasuo rafal u njegovom pravcu. Srećom, samo jedan metak uspeo je da pogodi Uroša, koji je odmah prevezen u KBC Bežanijska kosa. Kako su za naš list rekli iz ove ustanove, on je primljen u ortopedsku ambulantu oko tri sata posle ponoći, ali posle ukazanog pregleda nije zadržan na daljem lečenju.

Napadač je potom sa još jednim saučesnikom pokušao da pobegne sa mesta pucnjave, ali je pri velikoj brzini sleteo u obližnji jarak. Tom prilikom osumnjičeni je, prema policijskom izveštaju, zadobio teške telesne povrede.

Vozilo u kojem je bio Uroš J. Foto Ž. Knežević


KOMŠIJE ČULE PUCNjE PA SIRENE

KAKO su za "Novosti" rekli stanari okolnih kuća, čuli su se pucnji, a onda je neko vreme trajalo zatišje. Tek kasnije kad su stigle policijse patrole posumnjali su da se nešto desilo. Komšije ističu da ranjeni Uroš J. važi za dobrog momka, koji nikada nije upadao u sukobe.