Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, danas je Dejan Đorđević priveden i zadržan zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo „lažno prijavljivanje“ iz člana 334. Krivičnog zakonika.


PROČITAJTE JOŠ:
Đorđević: Jovanoviću, idi na odmor u Francusku; Jovanović: Nije uplatio ni plate, ni ratu za kredit, nije imao ni 7.500 za notara. Vraćam se u svoj kabinet i raskidam ugovor

Đorđević, koji je u javnosti poznat kao kupac univerziteta "Megatrend", lažno je prijavio da je nad njim izvršeno krivično delo razbojništvo iz člana 206. KZ i on će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Đorđević je u petak prijavio da su ga napala dvojica muškaraca. Kako se saznaje, policija je obavila razgovor sa njima, a reč je o vlasniku stana i njegovom sinu, od kojih Đorđević iznajmljuje prostor.

Oni su izjavili da su u petak došli u stan, kako bi pokušali da ga isele, jer mesecima ne plaća zakupninu. Oni su, kako se saznaje, iz stana izneli dva televizora, koji su njihovo vlasništvo.