Podignute optužnice protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Novosti online/ Agencije

02. 12. 2019. u 13:43

Подигнуте оптужнице против шест особа у случају убиства Оливера Ивановића

Foto FoNet Ljiljana Stojanović

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šest lica N. S., M. R., S. A., D. M., Z. J. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

PRIŠTINA - Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnice protiv šest osoba, koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.


Optužnice su, prenela je prištinska Koha, podignute protv N.S., M.R., S.A., D.M., Z.J., R.B. zbog krivičnih dela „učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja "," pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva "," neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja","otkrivanje službene tajne", "zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju" i „manipulacija dokazima, u saizvršilaštvu“.


Prema saopštenju tužilaštva, optuženi N.S., M.R. i R.B., su u pritvoru, dok su trojica u bekstvu i za njima su izdate međunarode poternice.


Navodi se i da ova navodna kriminalna grupa nije formirana slučajno, već da deluje od 2011. godine.

Podsetimo, "Kosovo online" je pre desetak dana izvestilo da je kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.


U obrazloženju optužnice, kako je portal naveo, navodi se da su "Spasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića". Takođe, piše i da su one poslate na prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.


Za razliku od njih dvojice, protiv Milana Radoičića nije podignuta optužnica. Inače, Rošić i Spasojević su uhapšeni pre godinu dana tokom akcije ROSU na severu Kosova i Metonije.

Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u severnom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sve se tajne saznaju

02.12.2019. 16:33

Sasvim je sigurno da ubica nije iz redova Albanaca, jer su mogli nesto da urade dok je bio u zatvoru, a nisu. Oliver je bio dobar, covek, rodoljub, poligloga, obrazovan, castan. Dobro je saradjivao sa svima sa kim se moglo. Oliver je nagovestio ime ubice u jednom intervjuu. Posle ubistva Olivera IVANOVICA Kosovo nije isto. Nadjite ubicu u ime Boga i srpskog naroda.