DRAMA U PRIJEPOLjU: Pas lutalica ujeo dete!

A. ROVČANIN

nedelja, 09. 06. 2019. u 20:50

ДРАМА У ПРИЈЕПОЉУ: Пас луталица ујео дете!

Psi snimljeni tokom dana u gradu na Limu

Napadnuta U. M. (11), učenica četvrtog razreda OŠ "Vladimir Perić Valter", nadomak zgrade u kojoj živi. Devojčica ima ozbiljne povrede uva

PAS lutalica ujeo je U. M. (11), učenicu četvrtog razreda OŠ "Vladimir Perić Valter", nadomak zgrade u kojoj živi u Vakufu. Devojčicu je životinja napala dok je vezivala pertle. Tragediju je sprečio otac, koji je uspeo da rastera pse, a dete je primljeno u prijepoljski Dom zdravlja, odakle je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno lečenje. Ceo slučaj prijavljen je policiji.

Otac povređene devojčice Suad objašnjava da su psi devojčici prišli oko 20 sati, kada se dete igralo u dvorištu zgrade u kojoj žive.

- Ona je bila ispred zgrade u kojoj živimo, a ja sam sa terase posmatrao igru. U jednom momentu, kada je moja ćerka počela da vezuje pertle, naišla su dva psa lutalice. Jedan pas ju je ujeo za desno uvo i izgrebao je po licu, drugi je lajao. Potrčao sam i uspeo da ih oteram,dok je ćerkica bila gotovo izbezumljena i bez svesti - priča za "Novosti" Suad Memović.

On navodi i da je dete uplašeno, i da ima traume posle svega što je preživela.

PROČITAJTE JOŠ - DRAMA NA VELIKOM ODMORU: Pas ugrizao učenika u dvorištu škole, hitno prebačen u KC Niš 

Plato Doma kulture, haustori zgrada, dvorište škole "Vladimir Perić Valter", park u Vakufu glavne su lokacije odakle psi lutalice seju strah kod dece i roditelja. Pored šetača, životinje neretko kidišu i na vozače dvotočkaša, bicikliste i motocikliste, pa je pitanje dana kada će neko biti teže povređen. Građani negoduju što se niko u lokalnoj samoupravi ne bavi ovom problematikom.

- Unuk mi ima osam godina, dete dovoljno odraslo da može sam da se igra sa vršnjacima ispred zgrade i tu kod Doma, međutim ne smem samog da ga pustim zbog lutalica kojih je iz dana u dan sve više - rekao nam je komšija Dragan V. koji stanuje u zgradi pored.

AZIL NA ČEKANjU

OVO je drugi napad pasa lutalica u poslednjih mesec dana. Sredinom prošlog meseca medicinska sestra Slobodanka Dučić, nakon napada pasa lutalica, samo pukom srećom i uz pomoć stanara zgrade ispred koje se desio napad, uspela je da se odbrani od životinja.

Sve ovo predupredila bi izgradnja azila za pse, koji je godinama na čekanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Eli

09.06.2019. 22:13

Eto,jadni mi...pas lutalica A da imamo i malo svesti,ne bismo imali pse lutalice. Bili bi zbrinuti i nahranjeni. Sada cemo psa verovatno lisiti zivota a gazdu koji ga je napustio necemo ni pokusati da nadjemo.

Lili

09.06.2019. 22:32

Hoćemo zakon o životinjama.Ne možeš da imaš nečipovanog psa,nesterilisanog psa,nevakcinisanog psa,kog kada poraste izbaciš na ulicu.I uvesti visoke novčane kazne za prekršioce a nagradu za one koji prijave neodgovornog vlasnika!!!