Simonović se nije pojavio, suđenje odloženo za 24. maj

NovostiOnline / Tanjug

utorak, 09. 04. 2019. u 09:36

Симоновић се није појавио, суђење одложено за 24. мај

Dragoljub Simonović bivši predsednik Opštine Grocka Foto I. Marinković

Bivši predsednik Opštine Grocka nije se pojavio na pretresu jer nije dobio uredno poziv i optužni predlog. Ostali optuženi, kao i oštećeni Jovanović su došli na suđenje
Suđenje Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku Opštine Grocka, i ostalim optuženima zbog paljenja imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine, koje je danas trebalo da počne u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, odloženo je za 24. maj jer se prvooptuženi Simonović nije pojavio.

Bivši predsednik Opštine Grocka nije se pojavio na pretresu jer nije dobio uredno poziv i optužni predlog. Ostali optuženi, kao i oštećeni Jovanović su došli na suđenje.

Na današnjem suđenju tužilaštvo i branioci okrivljenih trebalo bi da daju uvodne reči u ovom procesu, a nakon toga se očekuje iznošenje odbrana optuženih.

PROČITAJTE JOŠ - Simonović "pao" na ručku u kafani!

Pored Simonovića, na optuženičkoj klupi se nalaze Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović.


PROČITAJTE JOŠ - Predsednik opštine Grocka podneo ostavku na sve funkcije

Oni se terete za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti".

Drugo osnovno tužilaštvo optužnicom tereti Simonovića zbog podstrekavanja ovo troje optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića.


Milan Jovanović ispred spaljene garaže Foto N.Skenderija

Za Simonovića tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da mu izrekne kaznu od osam godina zatvora, Mihajloviću i Novakoviću, kao saučesnicima pet godina, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Simonović je donedavno bio predsednik opštine Grocka.

On je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara. Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije