Pregazio prijateljevo dete (4), pa pokušao da se obesi

A. Rovčanin

04. 10. 2018. u 12:38

Zdravko Topalović osumnjičen da je u selu Aljinovići usmrtio N. I. (4). Uhapšeni je prijatelj oca stradalog dečaka, a on, navodno, vozio pijan

Прегазио пријатељево дете (4), па покушао да се обеси

Mesto gde je automobil udario mališana

ČETVOROGODIŠNJI dečak N. I. iz Aljinovića, sela dvadesetak kilometara udaljenog od Nove Varoši, preminuo je u noći između srede i četvrtka u Kliničkom centru Srbije od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nezgodi. Tragedija se dogodila u četvrtak 27. septembra u ovom selu, na nekategorisanom putu kod stočne farme. Policija je uhapsila Zdravka Topalovića, osumnjičenog da je vozeći automobil u alkoholisanom stanju usmrtio dečaka.

Kako saznajemo, uhapšeni je kućni prijatelj sa Nenadom I., ocem nastradalog deteta.

- Zajedno su radili na stočnoj farmi u Aljinovićima - rekao nam je jedan od meštana ovog sela. - Odmah pošto je lekarska ekipa odvezla mališana sa mesta nezgode Zdravko je pokušao da se obesi.

Međutim, brzom reakcijom komšija i policije koja je obavljala uviđaj, nije uspeo da sebi oduzme život. Prema nezvaničnim informacijama, dečak je kobnog dana šetao seoskim drumom nedaleko od stočne farme, sa majkom i još troje dece. U trenutku nesreće N. I. se nalazio sa jedne strane puta dok je njegova majka sa ostalim mališanima bila sa druge strane kolovoza naspram njih. Vozilo koje je sa leđa došlo udarilo je dečaka i odbacilo ga nekoliko metara pored puta.

Hitna pomoć je brzo stigla na lice mesta, međutim četvorogodišnjak se u trenutku dolaska lekarske ekipe već nalazio u komi. Prevezen je pravo u Užice, a zatim dalje za Beograd. Posledice koje je zadobio u nezgodi bile su takve prirode da lekari, uprkos svemu što su učinili, nisu uspeli da mu spasu život.Selo AljinovićPortparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković kazala je tada da je do nezgode došlo krajem prošle sedmice, te da je u njoj jedno dete zadobilo teške povrede. Vozač koji je izazvao nezgodu bio je pod dejstvom alkohola i određen mu je pritvor.

- U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je motorno vozilo kojim je upravljao Novovarošanin i dečak star četiri godine - istakla je Boškovićeva. - Protiv vozača automobila je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Rešenjem Osnovnog suda u Prijepolju vozaču je određen jednomesečni pritvor. Daljom istragom biće utvrđeni svi detalji vezani za nesreću koja se dogodila.

LAKŠE POVREDE NA VRATU

U POKUŠAJU da se obesi, Zdravković je zadobio lakše povrede na vratu. On je nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici sproveden u istražni pritvor u Užice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Kojo

04.10.2018. 14:22

policija see susredila na tehnickim pregledima a pijanice prolaze pored njih,sta vredi ovaj je mogao da prodje 200 tehnickim pregleda I da napravite haos svojim pijanstvom. policija donosi propise samo da ih je St manje na ulice a hoce beneficirani radni staz.

Dunja

04.10.2018. 15:00

Ne drzi ga za ruku, nije to Bg, to je selo gde kola prodju jednom u sto god, svakom moze da se dogodi, tako da su takvi komentari osudjujuci za majku, totalno bespotrebni.