SMEDEREVO/ KUČEVO – Srećko Ljubenović (43) iz Kučeva, za čije je ubistvo osumnjičen sin Aleksandar (24), sahranjen je u ponedeljak u Lugavčini kod Smedereva, gde živi njegova majka. Njoj je telo predato nakon obavljene DNK analize, kojom je potvrđen identitet preminulog, i nakon obdukcije, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Pored majke i nekih rođaka i meštana, sahrani je prisustvovao i Srećkov mlađi sin Lazar (19).

Starijem sinu određen je pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je 21. maja 2013. godine, hicem iz pištolja, ubio oca na spavanju. Kako je osumnjičeni izjavio na saslušanju, motiv ovog zločina bilo je dugotrajno fizičko i psihičko zlostavljanje majke od strane oca, koji su se oni razveli 2007. godine, ali su oboje ostali da žive u istoj kući.

PROČITAJTE JOŠ - Otkriveno ubistvo posle pet godina: Uhapšeni supruga i sinovi (FOTO)

Prilikom iskopavanja tela pokojnika, nestalog pre pet godina, njegova supruga Sonja Ljubenović (48) tvrdila je da je ona izvršila ubistvo, ali se tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu utvrdila prava istina.

- Kobne večeri Srećko je zaspao u spavaćoj sobi, pijan i pod dejstvom kokaina. Uskoro se Aleksandar vratio iz grada i, saznavši da mu je otac opet maltretirao majku, otišao je u sobu i ispalio mu jedan hitac u glavu – saznajemo iz izvora bliskog istrazi.

PROČITAJTE JOŠ - Najstariji sin ubio oca!

Nakon ubistva, majka i on su telo uvili u čaršav i ciradu, a onda ubacili u prtljažnik auta, u kojem je ono bilo naredna dva dana. Potom su ga, uz pomoć dvojice meštana, zakopali na njivi Sonjinih roditelja.