Obnovljen komercijalni avio-saobraćaj u Nišu: Prvo pa Dortmund

D. A.

23. 05. 2020. u 08:57

Обновљен комерцијални авио-саобраћај у Нишу: Прво па Дортмунд

Foto D. Alihodžić

Na "Konstantinu Velikom" putnici prolaze kroz dezobarijeru, meri im se temperatura...
LETOM aviona od Dortmunda ka Nišu, posle nešto više od dva meseca, zvanično su počeli komercijalni letovi sa ove vazdušne luke. Led je probila kompanija "Viz er", čiji je avion iz Dortmunda sleteo tačno u podne, a pola sata kasnije krenuo je nazad ka Dortmundu sa putnicima iz Niša.

- Zahvaljujući spremnosti i organizovanosti unutar Ministarstva saobraćaja i samih "Aerodroma Srbije" mi smo spremni da prihvatimo ovaj let sa svim sprovedenim merama za bezbednost putnika i zaposlenih u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Niš. Putnici moraju da prođu sve mere zaštite, dezobarijeru, meri se temperatura putnika termovizijskom kamerom, a unutar same terminalne zgrade moraju da imaju masku i da drže distancu u onoj meri koliko je to moguće u našoj zgradi. Svi zaposleni su u potpunosti opremljeni zaštitnom opremom i sve prostorije se unutar samog aerodroma redovno dezinfikuju - kaže Mihajlo Zdravković, direktor "Aerodroma Srbije".

U terminalnu zgradu mogu da uđu samo putnici koji imaju avionsku kartu, bez pratioca. Normalizacija avio-letova se očekuje u junu.

NEMA STRAHA

PUTNICI koje smo zatekli da čekaju let kažu da se ne boje da će se inficirati. Nisu svi uradili test na koronu pre leta.

- Nisam se testirao jer nisam bio u kontaktu sa inficiranima - kaže jedan od netestiranih putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije