Er Srbija obnavlja u junu let za Njujork

Tanjug

petak, 15. 05. 2020. u 22:24

Ер Србија обнавља у јуну лет за Њујорк

Foto Tanjug

Er Srbija najavila je da će, pored letova od 21. maja za London, Cirih, Frankfurt i Beč, obnoviti u junu i let ka Njujorku
Er Srbija najavila je da će, pored letova od 21. maja za London, Cirih, Frankfurt i Beč, obnoviti u junu i let ka Njujorku, piše Travel magazin.


Kako je navedeno, obnavlja se i let ka Njujorku, sa dva planirana leta u periodu do 14. juna (6. i 13. juna).


Er Srbija je objavila da će od 21. maja vratiti letove ka ograničenom broju destinacija, za London, Cirih, Frankfurt i Beč, kao i da će ti letovi biti redovni.


Na spisku redovnih letova, nalaze se i regionalne destinacije, ali sa letovima tek od 1. juna.


Među njima su letovi ka Tivtu, Banjaluci, Podgorici, Sarajevu i Skoplju.


ER SRBIJA KRAJEM MAJA POSTEPENO OBNAVLjA LETOVE


Nacionalna aviokompanija Er Srbija počeće u poslednjoj nedelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu.


Er Srbija planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane u petak, 29. maja, kao prva avio-kompanija koja se vraća na taj aerodrom, a da zatim tokom prve dve nedelje juna, pored Ljubljane, ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja, saopšteno je iz Er Srbije.


Pored toga, kompanija će obnoviti komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova srpske nacionalne avio-kompanije biti povećan na dva nedeljno. „Naša Prodaja i Kontakt centar nastavljaju da dobijaju brojne upite u vezi sa početkom letova, što je odličan pokazatelj da kod naših putnika i građana Srbije postoji veliko interesovanje za putovanja. Odgovaramo na tražnju da što pre obnovimo saobraćaj do što više destinacija, u okvirima ograničenja koja su uspostavila brojna nadležna tela. Ipak, postepeno obnavljamo saobraćaj i to su dobre vesti", izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.


On je apelovao na putnike da se obaveste o tome da li ispunjavaju sve uslove za putovanje, u skladu sa pravilima koja su propisala regulatorna tela. Sve najnovije informacije biće dostupne na veb-sajtu avio-kompanije i na njenim profilima na društvenim mrežama. Pored toga, dodatna razjašnjenja mogu se dobiti putem Kontakt centra ili u poslovnicama.


Ranije je saopšteno da će Er Srbija, pored ovde navedenih letova u regionu i do Njujorka, u periodu od 21. maja do 14. juna takođe organizovati i ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.


Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u Evropskoj uniji od 15. juna, Er Srbija planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju. Konačni red letenja zavisiće od potražnje, kao i od odluka i smernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mera u zemljama do kojih Er Srbija leti, napominje se u saopštenju.


Takođe se navodi da će Er Srbija na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Tačni termini svih navedenih letova biće objavljeni na airserbia.com.