SAMO SRBIJA BEZ SUBVENCIJA: Električni automobili i hibridi sve više se voze na drumovima širom Evrope

P. Ž.

30. 07. 2018. u 14:01

U našoj zemlji registrovano tek 124 električna i 204 hibridna vozila

САМО СРБИЈА БЕЗ СУБВЕНЦИЈА: Електрични аутомобили и хибриди све више се возе на друмовима широм Европе

Hibrid "hjundai jonik" / Foto Promo

ZA razliku od srpskih vozača koji strepe da li će im vozila napadnuta korozijom proći tehnički pregled, njihove kolege iz Evrope najviše razmišljaju o količini štetnih materija koje njihovi automobili ispuštaju u atmosferu!

Srbija je i dalje jedna od retkih evropskih zemalja koja nema nikakvu stimulaciju ni subvenciju za kupovinu električnih i hibridnih vozila, pa onda podatak da je u našoj zemlji registrovano samo 124 električna i 204 hibridna automobila, ne treba nikoga da čudi.

- Subvencije za hibridna i električna vozila u Evropi se kreću od četiri do deset hiljada evra - kaže Dragan Škrnjić, predsednik Eko kluba Srbija i analitičar atomobilskog tržišta. - Poražavajuće je da nemamo nikakve poreske olakšice pa čak, sa izuzetkom u jednoj beogradskoj opštini - Lazarevcu, ni popust za parkiranje.


U prvom kvartalu ove godine u Evropskoj uniji registracija električnih automobila porasla je za 34,3, a "plag in" hibrida za 60,2 odsto (ukupno je prodato 69.898 vozila koja se pune na utičnicu). Hibridna vozila takođe beleže znatan rast - 25,7 odsto, sa prodatih 139,556 automobila.

Do sada su zemlje EU uložile oko 50 milijardi evra u program po kojem će do 2020. godine smanjiti emisiju štetnih gasova za 20 odsto u odnosu na 2000.

Pri tome raste i prodaja vozila na TNG, CNG i biogorivo za 12 odsto na godišnjem nivou.

Tako je na najvećem automobilskom tržištu u Nemačkoj rast prodaje vozila koja koriste alternativne načine za pogon, u prva četiri meseca ove godine, veći za neverovatnih 74,4 odsto u odnosu na isti period lane. Španija ima rast od 53,4, Francuska 15,3 odsto.

Koliko Srbija zaostaje u stimulisanju kupovine ovih vozila ilustruje i podatak da je u Rumuniji u prvom kvartalu ove godine kupljeno 195 čisto električnih vozila, u Bugarskoj 48, Mađarskoj 311, Sloveniji 103 uz nekoliko puta više hibridnih vozila.

Procena Svetske zdravstvene oganizacije da u Srbiji godišnje od "lošeg vazduha" umre oko 4.500 ljudi i da su auspusi automobila označeni kao jedni od najvećih uzročnika zagađenja, čini se teško dopire do svesti...

SOLIDNA PONUDA

NA našem tržištu ponuda električnih vozila i hibrida je solidna. Lider je "Tojota" koja već godinama unazad prodaje hibridna i plag-in vozila. Odnedavno u ponudi "Hjundaija Srbija" je i supermoderni "jonik" koji može da se nabavi u verzijama sa hibridnim, plag-in, ili čisto električnim pogonom.

Dostupni su i hibridni i električni modeli "Kije", a "Folksvagen" nudi i "golfa" sa elektromotorom. "BMV Srbija" poslednjih godina puno ulaže u promociju ovih vozila i u ponudi ima modele "i32 i "i8". Cena hibridnih vozila kreće od 18.000 evra pa naviše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Goran

30.07.2018. 14:17

Naravno da nema subvencije još i Litijum za baterije ćemo da damo stranim prijateljima na eksploataciju. Nama sem motike i opanaka ne treba više...

Ivan Gm

30.07.2018. 14:35

U naprednoj Srbiji najvaznije je da se izvuce sto vise para od gradjana na bilo koji nacin,umesto da se stimulise vozna na TNG ili CNG jeftinijom registracijom ili besplatnim atestom zarad ocuvanja zivotne sredine oni udaraju namete na svakom koraku k'o da je okupacija,kad malo bolje razmislim i jeste.

crno-beli svet

30.07.2018. 14:37

Pa sad ce veliki vodja da poveca plate i penzije za 8 evra pa cemo da kupimo ahahaaa...

dobrovoljac

30.07.2018. 15:28

bolje uloziti subvencije u privredu i poljoprivredu automobili su luksuz potrosna roba da se kojim slucajem proizvode u Srbiji subvencija bi imala smisla ovako je besmislena treba otvarati radna mesta izgraditi drzavu i poboljsati zivotni standard naroda oni koji kupuju nove aute mogu ih priustiti i bez subvencija.

RRpantela

31.07.2018. 11:02

@dobrovoljac - DOBROVOLJAC, ja ne znam koji ste vi dobrovoljac? Ja za sobom imam 9 ORA i imam na hiljade prekovremenih sati rada na izgradnji bivse drzave.Sada zivim od bedne penzije i zalim sto sam bio dobrovoljac. Deci i svim radnim ljudima u Srbiji savetujem samo pare za posten rad. I to ne beda. Niko ne bi trebalo da radi za besmislenu platu. Neka rade poslodavci za nesto od cega ne mogu ziveti. Znaci, rad=pare. Sve ostalo je Promasaj.

Milan Petrovic

30.07.2018. 15:31

U zemlji u kojoj je akciza na gorivo glavni punilac budzeta nije realno ocekivati prelazak na struju jer akcizu na struju nije lako sprovesti bez ataka na najsiromasniji sloj.

Mile

30.07.2018. 16:09

Kakva subvencija za elektricni auto koji kosta 40.000 eura? To moze da prodje u bogatim zemljama, mi niti imamo para za to niti potrebnu infrastrukturu.

тлн

30.07.2018. 18:08

Кад би ми неко џаба дао, не би то возио. За неког је ауто оно чувено од тачке "а" до тачке "б" а за неког је то уживанција, тако да ти хибриди, аутоматици и полуаутоматици и разни "дсг"- ијеви су за мене обично смеће без душе!

Анти Антифа

30.07.2018. 18:54

Која бре субвенција у земљи где је плата 180 евра!!

SMOKI

31.07.2018. 07:57

Citam ove redove o EVROPI i njenim zakonima o saobracaju. Zato moram nesto javno reci.Ako objavite dobro ako ne opet dobro samo bi valjalo da narod cuje. Novi zakon o tehnickom pregledu je totalni promasaj i odraz nestrucnosti i neznanja onoga ko ga je predlozio. Vozim relativno noviji auto 10god. Otisao sam na zakazani tehnicki pregled i cudu se cudio.Osoblje ne sme pre isteka od pola sata da izveze auto. GLUPOST. Sta to ima na autu spremljenom za tehnicki da se gleda pola sata. TUPAVO bre.