Migranti kopaju tunele ispod bodljikave žice: Mađarska policija pronašla prolaz kod granice sa Srbijom

Novosti online

petak, 26. 06. 2020. u 15:28

Мигранти копају тунеле испод бодљикаве жице: Мађарска полиција пронашла пролаз код границе са Србијом

Foto AP

Prilikom uobičajene kontrole terena pripadnici mađarske granične policije na periferiji Kaćmara naišli su na otvor u zemlji. Tajni prolaz počinje na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj strani granice

Policija mađarske županije Bačkiškunhalaš otkrila je još jedan podzemni tunel, prokopan ispod bodljikave žice koja deli Srbiju i Mađarsku, namenjen ilegalnom prelasku migranata.

Tunel je otkriven u blizini mesta Kaćmar a kako pišu mađarski mediji, podzemni prolaz je prečnika 50 puta 80 centimetara, dugačak je 24 metara i nalazi se na dubini od dva metra pod zemljom. Prolaz je otkriven prilikom redovne kontrole pograničnog pojasa u tom okrugu.

- Prilikom uobičajene kontrole terena pripadnici mađarske granične policije na periferiji Kaćmara naišli su na otvor u zemlji. Tajni prolaz počinje na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj strani granice - pišu mediji. - U pravljenje ovog tunela uloženo je mnogo vremena i truda. Prostor je obezbeđen, sve dok tunel nije skroz zakopan.

Ovo je, inače, četvrti podzemni tunel koji su mađarski graničari pronašli za nešto više od pola godine. Najpre je takav tunel pronađen je prošle jeseni na području Čikerije. U januaru ove godine je otkriven još jedan u blizini prethodnog, a nedavno, početkom juna tunel je otkriven u blizini mesta Morahalom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Dymitr Ogonowski

26.06.2020. 17:40

To je dobro. To Nemacka će imati problem a ne Vi. A najbolje ako bi vecina Siptara sa KiM izasla u Nemacku bez povratka.

Balzac

26.06.2020. 18:03

Niko ama baš niko ih nije zvao. A probaj ti da pređeš državnu granicu bez putne isprave.

Niko

26.06.2020. 18:14

Treba im omoguciti prevoz od ulaska do izlaska iz zemlji, niko od njih nece ni u srbiju ni u madjarsku... Vec dalje na západ i treba im omogiciti to

migranti

27.06.2020. 00:13

@Niko - Treba ih uhapsiti i poslati natrag odakle dolaze. Zašto nijesu okrenuli blizu u prebogatu Saud.Arabiju? Tamo su im braća po vjeri, jeziku, mentalitetu, kulturi... Ali ne,projektovana je islamizacija Evrope. Upravo Saud.Arabija finansira i ohrabruje te mlade ljude da prave invaziju na Evropu.