Vulin i Bocan-Harčenko zadovoljni razvojem vojne saradnje

Tanjug

29. 08. 2019. u 13:30

Вулин и Боцан-Харченко задовољни развојем војне сарадње

Foto MO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izrazili su zadovoljstvo razvojem vojnotehničke saradnje
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izrazili su zadovoljstvo razvojem vojnotehničke saradnje, koja se uz podršku predsednika i vrhovnih komandanata Ruske Federacije i Republike Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, operacionalizuje i uspešno odvija između dva ministarstva.


Vulin je danas u susretu s ruskim ambasadorom izrazio zahvalnost za podršku koju njegova zemlja pruža Srbiji kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Tokom sastanka istaknuto je da ruska strana ceni principijelnu politiku koju Srbija vodi samostalno i nezavisno, kao i opredeljenje naše zemlje da bude vojno neutralna.

PROČITAJTE JOŠ: Ministar Vulin: Vojska Srbije je vojska mira


Vulin je upoznao je gosta i sa rezultatima posete Ruskoj Federaciji, susretom sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kao i sa daljim pravcima saradnje u oblasti odbrane dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije