IZ mnoštva neverovatnih priča sa Košara, general Vladimir Lazarević izdvaja sudbinu vodnika Milovanovića. Teško ranjen, zabranio je svojim ratnim drugovima da mu priđu kako bi ga izvukli sa bojišta.

- Od jake neprijateljske vatre do njega se nije moglo. Nismo uspeli da ga izvučemo i do danas ne znamo njegovu sudbinu - kaže Lazarević.

Vodnik Milovanović samo je jedan od pripadnika Prištinskog korpusa koji su i danas na mrtvoj straži kod karaule Košare. Zbog žestine bitke mnogi ranjeni ili poginuli vojnici nisu mogli da budu izvučeni sa linije. Njihovi posmrtni ostaci i danas počivaju u šumama Maja glave, Rase Košares, Morine...

Vojnici čije seni i danas čuvaju granicu u spiskovima žrtava vode se kao nestali. Uglavnom je reč o mladićima, vojnicima na odsluženju vojnog roka. Tek stasali, susreli su se sa najvećim iskušenjima koje život može da donese.

PROČITAJTE I: RATNE PRIČE SA KOŠARA: Smrt je vrebala u svakom trenutku

Takva je subina, između ostalih, vojnika Predraga Bojovića (20), iz Čačka, ili Zorana Mijatovića (20), iz Leposavića.

Kao nestali, vode se i junaci Zlatko Acić (20), iz Smedereva, Dejan Kostić (20), iz Klenka, Saša Ivanković (20), iz Valjeva, i Dejan Miletić (22), iz Niša. Ova četiri vojnika poslednji put su viđena u borbenim pokretima 16. aprila 1999. godine na Maja glavi, nedaleko do karaule Košare.