Izabrani članovi Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja

Tanjug

25. 05. 2018. u 11:24

Изабрани чланови Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања

Foto: V. Danilov

Skupština Srbije usvojila je odluku o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja 1999. godine po zdravlje građana i životnu sredinu
Skupština Srbije usvojila je odluku o izboru članova Komisije za istragu posledica NATO bombradovanja 1999. godine po zdravlje građana i životnu sredinu.

Poslanik SNS Darko Laketić je predsednik Komisije, a njegova zamenica je predsednica odbora za zaštitu životne sredine Ivana Stojiljković (SNS).

Pročitajte još - NATO izmislio povod za bombe (FOTO/VIDEO)

Članovi komisije su Milovan Drecun (SNS), Gordana Čomić (DS), Danijela Stojadinović (SPS), Dragan Veselinović (Dveri), Dubravko Bojić (SRS).

Pročitajte još - Dokazi, pa tužbe za NATO bombardovanje


Skupština Srbije je 18. maja 2018. godine donela odluku na predlog Maje Gojković, predsednice skupštine, da se formira komisija koja će prvi preliminarni izveštaj podneti 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

sale

25.05.2018. 12:16

Komisija treba da utvrdi istinu,. Verovatno će biti pritisaka sa strane, ali nezavisna istraga koja će dati odgovore na pitanja zašto je povećan broj obolelih nakon bombardovanja je cilj zbog kojeg je komisija formirana.

micika

25.05.2018. 12:24

Očekujem da ova komisija u što kreaćem roku podnese izveštaj o posledicama Nato bombardovanja.

Jovan

25.05.2018. 12:25

Ovoj komisiji nece biti lako raditi, jer postoji ogroman pritisak od strane NATO-a i zapadnih drzava da se ova istraga ne sprovede .

Nenad

27.05.2018. 04:16

Nije mi jasno kako tu nema Dr Danica Grujicic . U komisiji nesmeju biti placenici zapada.Kad se resimo pete kolone svakako tuziti NATO. Odmah prestati sa bilo kakvim placanjima stranim bankama dok ne donesu presudu i plate odstetu. Time bi nasa unakzaena privreda dobila predaha . Okrenuti se Rusiji i stvarnom privredjivanju. Svakako naci jednog poznatog nemackog doktora onkologa koji je prikupio ogroman materijal o uticaju osiromasenog uranijuma na narod Iraka a tamo su posledice JEZIVE.