Premijerka će saopštiti koliko će biti povećana plata

Tanjug

11. 10. 2017. u 19:18

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas, da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka Ana Brnabić saopštiti koliko će biti povećanje plata

Премијерка ће саопштити колико ће бити повећана плата

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević Foto Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas, da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka Ana Brnabić saopštiti koliko će biti povećanje plata i naglasio da će prosveta biti među onima koji će dobiti najviše, navodi se u saopštenju.


Šarčević i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarali su danas sa predstavnicima pet reprezentativnih sindikata zaposlenih u obrazovanju o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama.Na sastanku je konstatovano da je 70 odsto primedbi i sugestija koje su uputili sindikati zaposlenih u prosveti usvojeno i istaknuto da će šifre delatnosti biti usaglašene sa katalogom zanimanja, saopšteno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Inače, današnji sastanak u Ministarstvu prosvete bio je deo redovnih aktivnosti tokom rada na zakonu i predstavlja pripremu za sastanak sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, koji bi trebalo da bude održan naredne nedelje.Tokom sastanka ministar Šarčević je rekao da će na konferenciji povodom 100 dana rada vlade premijerka saopštiti koliko će biti povećanje plata i naglasio da će prosveta biti među onima koji će dobiti najviše, navodi se u saopštenju.


Kako je ranije rečeno premijerka će se 14. oktobra obratiti javnosti povodom 100 dana rada vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Svetlana

11.10.2017. 23:03

A PENZIONERIMA 500 DIN PA DA LI STE NORMALNI IMAM 13600 DOBIĆU JA 500 I DOBIĆE ONAJ SA 50000 2500 PA JEL TO NORMALNO KAKO DA PREŽIVIM LJUDI SRAMOTA BRE

Proff

12.10.2017. 10:30

@Svetlana - Svetlana o tome ste trebali misliti u vreme kada ste bili u srednjoj školi, da upišete fakultet, namučite se, radite bolje plaćen i teži posao, više bi izdvajali za starost i sada bi vam sve bilo lakše. Ovako tražite da se meni skine od moje penzije koju sam pošteno zaradio i da vama. To neće moći.

Маја М.

12.10.2017. 16:44

@Svetlana - И у оно време је било лоших фабрика у који ма су радили људи са факултетом.