Veselji dobio poziv iz Haga

Novosti Online

07. 11. 2019. u 15:57

Весељи добио позив из Хага

Kadri Veselji EPA

Nekadašnji šef obaveštajne službe OVK sledeći je u dugom nizu bivših komandanata OVK koje ispituje Specijalni sud za zločine OVK
Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji dobio je poziv da se početkom decembra pojavi pred Specijalnim sudom za zločine Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu.

Nekadašnji šef obaveštajne službe OVK, Kadri Veselji sledeći je u dugom nizu bivših komandanata OVK koje ispituje Specijalni sud za zločine OVK.

Veselji će se pred sudom pojaviti 4. decembra.

"Ceo život sam posvećen dobru Kosova i to sam u potpunosti radio na dobrovoljnoj osnovi i sa najvećom posvećenošću... Ponosan sam što sam bio jedan od boraca za slobodu", rekao je Veselji.

Specijalni sud za zločine koje su tokom rata počinili pripadnici OVK formiran je posle izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, u kojem se navode veze najviših zvaničnika OVK sa ratnim zločinima i organizovanim kriminalom.

Taj sud je do sada ispitao više od 100 pripadnika OVK, uključujući i desetak najvažnijih komandanata te formacije.

(rts.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Opaky

07.11.2019. 16:10

Moze da bude spokojan. Taj sud nije napravljen da sudi Siptarima, Balijama i Hrvatima

Zigula37

07.11.2019. 16:20

Koja je razlika pa ovi kreteni se setaju do svajcarske daju izjavu sopinguju i vrate se kuci nasi su bili uhapseni i osecudjeni pre sudjenja.

dobri

07.11.2019. 17:18

zar neko očekuje nešto pozitivno od Specijalnog suda. ja ne. pustiće ga a on ce slaviti to kao pobedu. o njima ne treba pisati a još manje njihove slike stavljati.

Ћикула

07.11.2019. 19:17

Најгоре је кад злочинац некога другога назива злочинцем. Нека му се деси само оно што је он другима радио, и нека сада у Хагу тражи да им дају један део Холандије, или нека отму као што су Србима Косово. Кад тад Косово ће бити Српско, а да хоће свет да нас пусте да се порокамо измећу себе мислим да ни један Албанац не би остао ни у Албанији.

Prellee

07.11.2019. 21:48

Vrijeme je da odgovaraju za svoja nedjela.Dugo su se i šepurili i svoju borbu prikazivali drugačije od zločina, rušenja, protjerivanja, paljenja. Sad će, bar se nadam, da se nađu tamo gdje im je mjesto, U ZATVORU, za jedno duže vrijeme.