Grupa Reno najavljuje projekat INCIT EV: Nove tehnologije za punjenje elektromobila

P.Ž./Novosti online

07. 02. 2020. u 22:15

Група Рено најављује пројекат INCIT EV: Нове технологије за пуњење електромобила

Foto: Promo

Cilj projekta je promovisanje elektromobilnosti kroz eksperimente kojima se teži da se poboljša iskustvo vozača, kao i da se unaprede načini punjenja električnih vozila
JEDNA od najvećih ali i najinovatnijih automobilskih kompanija na svetu "Grupa Reno" najavljuje službeno predstavljanje projekta "INCIT-EV" u saradnji sa 32 evropska partnera.


Cilj projekta je promovisanje elektromobilnosti kroz eksperimente kojima se teži da se poboljša iskustvo vozača, kao i da se unaprede načini punjenja električnih vozila.


Projekat "INCIT-EV" će trajati 48 meseci (do decembra 2023.) a sastojaće se od dve faze.U prvoj fazi će biti usmerena na analizu potreba i zahteva vozača, nakon čega će u aprilu 2020. slediti ispitivanje tehnologija za punjenje vozila i mogućnosti njihove integracije sa infrastrukturom.


Tokom druge faze projekta na odabranim lokacijama će se predstaviti sedam inovativnih tehnologija. Ova faza će trajati od druge polovine 2022. do završetka projekta.


Sistem dinamičnog beskontaktnog punjenja za urbane sredine u Parizu u Francuskoj.Sistemi visokonaponskog punjenja u okolini Talina u Estoniji.Optimizovani sistem dvosmernog "pametnog punjenja" u Amsterdamu i Utrehtu u Holandiji.Sistem dinamičnog beskontaktnog punjenja u prigradskim i vangradskim područjima u Versaju u Francuskoj. Brza punionica na parkiralištu za deljena vozila u okolini Torina u Italiji.


Sistem niskonaponskog dvosmernog punjenja (i za vozila na dva točka) i sistem dinamičnog punjenja na taxi stajalištu na aerodromu i na centralnoj stanici u Saragosi u Španiji.


Kako bi ukazala na važnost ispitivanja ovih tehnologija u stvarnim uslovima (kao što je tehnologija dinamičnog beskontaktnog punjenja (CDC)), ali i na potrebu za organizacijom čitavog ekosistema, "Grupa Reno" je odlučila da se odazove na poziv Evropske komisije za nove projekte i da osnuje konzorcijum.Tako će 32 vodeća industrijska poduzeća, univerziteti, instituti, gradovi, startap kompanije kao i mala i srednja poduzeća koja su se odazvala "Renoovoj" inicijativi sa željom da kroz učestvovanje u ovim ispitivanjima, u čijem je središtu iskustvo vozača električnog vozila, doprineti promovisanju električne mobilnosti u Evropi.


PROČITAJTE JOŠ: Ovo je najbolji električni automobil na svetu (VIDEO)


- Pristup koji u središte postavlja iskustvo vozača će nam pomoći da izgradimo novi ekosistem i razvijemo napredna rešenja za punjenje. Široka primena ovakvih rešenja na području Evrope bi trebala da podstakne prelazak na električnu mobilnost. - kaže se između ostalog u saopštenju "Grupe Reno" dostavljenog "Novostima".

U središtu cele akcije je, ističu u "Renou" - njegovo visočanstvo kupac.


- "Grupa Reno" je, kao pionir u proizvodnji električnih vozila u Evropi, poznata po svojoj inovativnosti i brizi za kupce - izjavio je Xavier Serier, voditelj projekta za sisteme punjenja električnih vozila pri istraživačkom odeljenju "Grupe Reno" - Cilj projekata "INCIT-EV" je da predstavi niz rešenja za punjenje koja u središte postavljaju vozača, prvenstveno gradskih punionica i infrastrukturu za beskontaktno punjenje u vožnji, i na taj način da podstakne upotrebu električnih vozila u Evropi.


Projekat se sprovodi u Estoniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Sloveniji, Španiji i Turskoj, a konzorcijum čine 33 člana.


Projekat INCIT-EV je dobio novčana sredstva iz programa za istraživanje i inovaciju "Obzor 2020. na osnovu sporazuma o dodeli bespovratnih sredstava.


"Grupa Reno" ujedno je i osnivač i koordinator konzorcijuma projekata "INCIT-EV". Kao takva posreduje između Europske komisije i partnera u konzorcijumu, nadgleda tehnički razvoj i pridržavanje rasporeda kao i upravlja proračunom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragan

07.02.2020. 23:37

kupite daciju isti auto sa drugim znakom,ako nije i bolji.Reno je ustvari Dacija.