Najnoviji adut namenjen mladima: Predstavljen abart 595 pista (FOTO)

P. Ž.

08. 10. 2019. u 23:20

Најновији адут намењен младима: Представљен абарт 595 писта (ФОТО)

Foto Promo

Tu je i nova mat siva boja, posebni zeleni detalji i originalna sedišta s novim presvlakama nalaze se unutra

SLAVI se veliki jubilej, 70 godina "Abarta-a" ova firma , tjuner "Fijata" i dalje , kao na traci, izbacuje nove , sve zanimljivije modele.

Najnoviji adut italijanske firme je namenjen mladima, krojen po njihovoj meri i ukusu.

Predstavljen je novi "abart 595 pista", posebna verzija posvećena mladim fanovima "Škorpiona", snažniji nego ikad i razvija sjajnih 165 KS.

Tu je i nova mat siva boja, posebni zeleni detalji i originalna sedišta s novim presvlakama nalaze se unutra.

Pročitajte još - "FIJAT 500" RUŠI REKORDE: Hit i posle 11 godina

Vrhunska poveznost sa "Uconnect HD" ekranom od 7 inča, koji ima postavljenu platformu "Apple CarPlay" kompatibilan sa platformom "Android Auto".

"Abarth Telemetry" sistem je integrisan kako bi se merile performanse.

"Abart 595 pista" stiže sa inovativnim planom komunikacije "Pratite Škorpiona", sa animacijom slavnog znaka Škorpiona. Oprema i cene razlikuju se od zemlje do zemlje, a tekst koji sledi pruža podatke koji su zajednički za sva tržišta.

Posebna verzija modela "abart 595 pista" je naravno, restilizovana.

- Fokusirana je na performanse kao i uvek. Pored novog motora i turbine "Garett" koji proizvode 165 KS, opremljen je i čuvenim izduvnim sistemom "Record Monza Active" i zadnjim vešanjem marke Koni sa tehnologijom FSD (Frequency Selective Damping) koja poboljšava performanse u vožnji pružajući bolje prianjanje na put, kontrolu i stabilnost i bezbednost - kaže se u saopštenju "Abarta" dostavljenog "Novostima".

Novi, izraženo veći sistem za turbo ubrizgavanje "Garett" sa odnosom geometrijske kompresije smanjenim sa 9,8:1 na 9:1 optimizuje temperaturu u komori za sagorevanje uz jednaki pritisak, i omogućava da se maksimalan obrtni momenat (230 Nm) dostigne pri nižem broju rpm (konkretno, 2250), dok se maksimalna snaga proizvodi pri maksimalnom broju obrtaja" Ovo donosi pogodnost u pogledu maksimalne brzine - ("top speed" 218 km/h) i pre svega, poboljšava ubrzanje. U petoj brzini, novi model "pista" ubrzava od 80 do 120 km/h za 7,8 sekundi.

Model "595 pista" opremljen je svom standardnom opremom potrebnom kako bi vožnja bila uzbudljiva i prijatna, tipična za automobile sa oznakom "Škorpiona". Primera radi, ima trkački volan sa zasečenim donjim delom i oznakom za centriranje na vrhu volana, što je posebno korisno za sportsku vožnju, kao i uz pomoć funkcije "Sport" koja podešava maksimalni obrtni momenat, podešavanja servo skretanja i prigušnice.

Sistem kočnica je specifičan za brend Abarth i obezbeđuje maksimalnu bezbednost pomoću ventilirajućih diskova od 284 mm napred i od 240 mm pozadi. Nova Pista takođe poseduje petobrzinski automatski prenos sa ručicama na volanu.

Dostupne boje novog modela "Abarth 595 Pista" su "Matte Grey", "Record Grey", "Campovolo Grey", "Scorpione Black", "Podio Blue"," Gara White", "Abarth Red", "Modena Yellow" i "Adrenalina Green".

Spolja, potpuno novi set "Adrenaline Kit" sadrži zelene detalje na umecima prednjeg i zadnjeg branika i bočnim retrovizorima. Ukrasi na ratkapnama su takođe zeleni.

Unutra se ističu presvlake sa dijamantskim šarama na standardnim sportskim sedištima, ili sa pravim trkačkim izgledom na sedištima "Sabelt 70" kasnije dostupna po narudžbini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mr Majestyk

09.10.2019. 09:11

Fiat zvani reciklaža. 25 godina isti model sa istim motorima i malo drugačijim plastikama...

Miljan

09.10.2019. 10:35

U zadnjih petnaest godina nista bilje nije napravljeno lkada uzmes u obzir cijenu , udobnost, pozrosnju, kvarove! Govorim iz iskustva!! Ovi sto daju komentare mozda ga nisu ni vozili! Lako je kupiti auto za pedeset hiljada€,