Korsa za sladokusce

P. Živković

sreda, 30. 01. 2019. u 22:54

Корса за сладокусце
"Opel“ nastavlja obeležavanje 120 godina postojanja

NEMAČKA kompanija "Opel" koja proslavlja 120 godina proizvodnje automobila posebno naglašava da je "Opel" rođen u Nemačkoj i da je "napravljen sa svakoga"...

Kažu u kompaniji iz Riselhajma da je ovo odrednica i filozofija Okoja je važila od prvog "Opela" - legendarnog "Patentmotorwagen - System Lutzmann" iz 1899. - kao i za sve druge modele koji su usledili, od "Doktorwagena" do "Laubfroscha" (šumske žabe), "P4" i "Kadetta".

Danas, ta filozofija važi za "opel korsu" više nego za bilo koji drugi model što potvrđuje i 13,5 miliona jedinica prodatih od 1982.

Pročitajte još - BOGATA TRADICIJA KOMPANIJE "OPEL": 120 godina proizvodnje automobila

Za godišwicu, u želji da nagradi verne kupce, "Opel" je ponudio na tržištu specijalnu ediciju "korse".

Standardna oprema specijalnog modela ,koji se pozicionira iznad paketa opreme "Edition" uključuje sisteme asistencije kao što su "park pilot" i "tempomat". Udobnost je povećana uz pomoć grejanja sedišta, grejanja volana i podnih obloga od velura. Pored atraktivnih cena, modeli "120 godina" takođe nude aluminijumske točkove, stilske elemente od hroma, kao i "OPEL" i ,"120 years" oznake na pragovima vrata.

Cene za "korsu 120 godina" u Nemačkoj počinju od 15.440 evra za porezom ("korsa 1.2 "sa 70 KSs i petostepenim manuelnim menjačem: potrošnja goriva- gradska vožnja 7,4-7,3 l/100 km, otvoreni put 5,0-4,9 l/100 km, kombinovani režim 5,9-5,8 l/100 km, 134-132 g/km CO2).

Uskoro bi ovaj model trebalo da bude dostupan i na srpskom tržištu kada će biti poznata i cena.

Mala "Opelova" zvezda, jasno je ide ka 14 miliona registracija u Evropi, takođe zahvaljujući specijalnom modelu "120 godina", koji već u standardnoj opremi dolazi sa najmodernijim tehnologijama kao i sa posebnim prednostima koje se tiču dizajna i komfora po povoljnim cenama.

Sledeća generacija ovog praktičnog, primamljivog i dinamičnog modela će biti predstavljena za nekoliko meseci, uključujući i potpuno električnu varijantu. "Korsa" 2019. će nastaviti "Opelovu" 120 godina staru tradiciju automobilskog inženjeringa i mobilnosti za milione sa značajnim i revolucionarnim novim poglavljem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije